Liderii PSD au votat împotriva lui Victor Ponta. Schimbări în partid

S-au luat decizii importante în PSD la o zi după ce 97% dintre social-democrați l-au votat pe Liviu Dragnea președintele partidului. 

În Comitetul Executiv Național al PSD s-a decis ca vicepreședinții PSD care sunt și președinți de organizații județene să renunțe la această a doua funcție. Pe lângă această decizie, liderii PSD au stabilit să fie păstrată funcția de președinte executiv și nu fie patru funcții de prim-vicepreședinți, așa cum propusese Victor Ponta. 

Ponta, excepția din PSD. Social-democrații au votat împotriva propunerii premierului

"Le-am propus în final, și au fost de acord, cu o singură exceptie, să rămână funcția de președinte, funcția de președinte executiv, vicepresedinții și secretarii generali", a spus Liviu Dragnea. El a spus că "excepția" a fost Victor Ponta, care a făcut propunerea. "A fost o propunere argumentată, dar care nu a avut susținere", a adăugat Liviu Dragnea, potrivit România TV. Liderul PSD a adăugat că nu exista un sens al celor patru funcții de prim-vicepreședinți: "Nu am renunțat la cele patru funcții de prim-vicepresedinti, pentru că nu le aveam în buzunar. Au fost idei multe și în urma unei dezbateri serioase, cea mai bună soluție, pe care am susținut-o, este cea actuală, care este mult mai suplă". 

Pe lângă aceste decizii, în PSD s-au mai luat următoarele decizii:

- Consiliul Național devine o structură de specialitate a partidului, constituită din parlamentarii partidului, miniștrii și, după caz, secretari de stat, prreședinții de Consilii Județene și vicepreședinți de CJ, unde nu sunt președinți, primarii de municipii și orașe și reprezentanți ai primarilor de comună, câte trei din fiecare județ. 

- Comitetul Executiv va fi format din președinții de Organizatii Județene, membrii BPN și presedinții structurilor interne, tineret, femei si pensionari. Va asigura conducerea între cele două congrese. 

- Biroul Politic Național va fi o structură de analiză și decizie politică. 

- Vor fi înființate opt posturi de secretari regionali, care, împreună cu secretariatul general, va reprezenta structura executivă de conducere a PSD, prin coordonarea președintelui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel