Lia Olguţa Vasilescu, la tribunal: E un proces despre libertatea de exprimare

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, s-a prezentat marţi la Tribunalul Bucureşti, însoțită de avocatul Alexandru Chiciu, unde se va judeca cererea DNA de a fi pusă sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de corupţie. La intrare în sediul tribunalului, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că se aştepta la represalii din partea procurorilor și a subliniat că acest caz nu este un proces de apărare a unui denunţător, ci un proces despre 'libertatea de exprimare'. 

'Ne aşteptam la represalii. Acest proces nu este despre apărarea Olguţei Vasilescu, nici despre pretinsa apărare a unui denunţător, ci despre libertatea de exprimare, drept constituţional câştigat în revoluţia din decembrie. Pe toată durata urmăririi, am înţeles să nu vorbesc despre dosar, nu am făcut publice date sau numele denunţătorilor, în schimb şi eu şi dumneavoastră ne-am confruntat cu un val de informaţii pe surse judiciare, fie prin comunicatele de presă. Populaţia Craiovei are dreptul să cunoască despre acest dosar şi azi ne vom bate pentru acest drept faţă de acuzaţiile ce se aduc. Rechizitoriul meu a apărut în public pe 19 iunie, iar eu ca inculpat l-am primit doar pe 27 iunie. Nu am absolut nicio legătură cu acea persoană din dosar. Nu am luat legătura cu absolut nimeni din dosar', a spus Lia Olguţa Vasilescu, citează Agerpres.

Citește și: DNA cere control judiciar pentru Lia Olguța Vasilescu

Avocatul Alexandru Chiciu a adăugat că derapajul denunţătorilor în spaţiul public, din ultima vreme, 'este inacceptabil'.

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului Bucureşti luarea măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, pe motiv că aceasta a încercat discreditarea unui martor denunţător din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie. Denunţătorul se numeşte Petru Becheru şi este preşedintele unei Asociaţii de proprietari din municipiul Craiova. Procurorii DNA cer judecătorilor stabilirea unor măsuri şi obligaţii prevăzute de Codul procedură penală, între care şi aceea de a nu se apropia de persoane anume desemnate de organul judiciar şi de a nu comunica cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale. Printre motivele invocate de procurori în cererea adresată Tribunalului Bucureşti se numără şi acela că, în intervalul de timp care a urmat înregistrării cauzei pe rolul instanţei, Lia Olguţa Vasilescu a postat selectiv pe pagina sa de Facebook acte din dosarul de urmărire penală, după care i-a invitat pe simpatizanţii săi să facă aprecieri asupra probelor, ceea ce a generat ample reacţii în presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel