Leonard Cohen NU a murit. Cum păcălește presa internațională

Presa internațională a pus lumea pe jar cu o știre despre Leonard Cohen pe care a publicat-o pe un site online.

"Vestea falsă a morții lui Leonard Cohen a provocat o rumoare fără precedent în mass-media. Nu intrați în panică. Leonard Cohen, în vârstă de 82 de ani, este încă în viață. Totul a început joi, 10 noiembrie, când un zvon de pe Twitter s-a transformat în știre și a făcut înconjurul lumii. Așa se întâmplă mereu pe Twitter - se dau informații false drept adevărate. De-a lungul timpului, mai multe personalități au fost declarate moarte, deși ele erau bine mersi. Joi a venit rândul lui Leonard Cohen să fie îngropat pe Twitter. Conform unui sondaj al Celebrity Post, 77% dintre respondenți au spus că gluma despre moartea lui Leonard Cohen a fost extrem de proastă. (...) Informația decesului a apărut în toată presa mondială. La scurt timp după aceea, purtătorul de cuvânt al cântărețului a transmis că neagă informațiile apărute în presă. Fanii artistului s-au liniștit. Twitter este un instrument util și rapid de informare, dar oamenii trebuie să fie din ce în ce mai atenți", a scris http://fr.mediamass.net/.

În pagina de comentarii de pe site-ul respectiv, internauții au lăsat comentarii din care reieșea că nu mai înțeleg ce se întâmplă: a murit sau nu Leonard Cohen?

MediaMass este cunoscut drept un site de parodie care dă știri reale drept false, dar cititorii cad de multe ori în capcană. Cei care scriu știrile de pe MediaMass spun că aceasta este forma lor de a răspunde la senzaționalul și lipsa de verificare a informațiilor din presă în general.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel