Urmărește emisiunea live


Legiferare timbru cultural. Nicolae Manolescu: Editorii mint cu nerușinare, vor să acopere evaziunea fiscală

Noul proiect de lege dezbătut în comisia de specialitate a Camerei Deputaților privind timbrul cultural generează discuții aprinse. Federația Editorilor din România (FER) susține că legiferarea timbrului cultural ar duce la creșterea prețului tuturor cărților de beletristică în beneficiul exclusiv al Uniunii Scriitorilor din România (USR). În replică, președintele USR, Nicolae Manolescu, afirmă că poziția tranșantă a FER în acest caz este cauzată de faptul că aceștia "vor să acopere evaziunea fiscală".

"Vreau să vă spun că mint editorii cu ne-ru-și-na-re! Prețul cărților nu crește, decât într-o cantitate nesemnificativă, unul la mână. Doi la mână: suplimentul ăsta minuscul îl plătesc cititorii, cumpărătorii, nu editorii. Cititorii plătesc infim mai mult. Gândiți-vă că e vorba de un timbru fix cu valoare forfetară de 1 leu, care se pune pe orice carte care costă de la 15-20 de lei în sus până la nu știu cât. Prin urmare, el în medie revine absolut nesemnificativ. Problema majoră a editorilor — asta este minciuna și țin s-o spun — este că vor să acopere evaziunea fiscală. Nu vor să se controleze câte exemplare vând. Ăsta este adevărul", a declarat, duminică, Nicolae Manolescu, susținător al legiferării timbrului cultural, pentru Agerpres.

În opinia președintelui USR, e vorba de o "evaziune fiscală majoră" pe care editorii "încearcă s-o acopere", invocând "creșterea prețului și apelând la cititori, să se plângă, vai de lume, că n-au!".

Nicolae Manolescu își argumentează opinia susținând, și din experiența personală, că niciun editor nu vrea să spună cât vinde. 

Apocalipsă în librării. Editurile, ucise de timbrul literar, atenționează Editura Polirom

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel