Legea vânzării terenurilor către străini, pe masa Senatului

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a demarat procedura de modificare a legii vânzării terenurilor către străini. El a subliniat că Parlamentul va trebui să îi protejeze pe fermierii români sau să răspundă în fața lor. 

"Pentru orice liberal, dreptul la proprietate e un principiu sfânt, în jurul căruia gândim strategii economice, iar pentru un naţional-liberal proprietatea privată românească e esenţa independenţei noastre financiare. Acesta e motivul pentru care, observând efectele legii care permite străinilor să achiziţioneze terenuri agricole în România, am înţeles că actul normativ în vigoare este unul anti-românesc şi trebuie modificat de urgenţă", afirmă deputatul PNL.

El spune că, în forma actuală, legea privind vânzarea terenurilor către străini "nu e nici măcar una europeană".

Daniel Gheorghe adaugă: "România, pe de altă parte, a ignorat toate organizaţiile reprezentative ale fermierilor în procesul elaborării şi adoptării acestei legi şi a produs un act normativ care permite oricărui samsar de terenuri agricole să devină proprietar în România, fără să respecte niciun criteriu. România, prin ministrul Agriculturii de la momentul adoptării legii - îl numesc pe Daniel Constantin -, şi-a sabotat unul dintre domeniile în care - cu investiţii şi oameni profesionişti - am fi putut performa la nivel european: agricultura. Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România şi Confederaţia Asociaţiilor Ţărăneşti din România s-au opus vehement legii elaborate de Ministerul Agriculturii. Nu e o lege europeană, au spus agricultorii, e o lege anti-românească. Iar eu le dau dreptate".

"Legea pe care o propun se află pe masa Senatului, ca primă Cameră sesizată. Am convingerea că distinşii mei colegi din Camera superioară a Parlamentului vor înţelege că responsabilitatea pe care o au faţă de români îi obligă să introducă aceste criterii în lege", a conchis deputatul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel