Legea salarizării unitare, aviz favorabil în Comisia de Cultură

Comisia de cultură a Senatului a acordat aviz favorabil propunerii legislative privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

”Este un proiect care în cultură, ca şi în alte domenii, repară nişte inegalităţi şi pune lucrurile în ordinea lor firească. Cine munceşte mai mult sau are studii mai multe sau are poziţie importantă sau mai influentă trebuie să câştige mai mult decât ceilalţi. Eu cred că este o lege în regulă şi am reuşit prin discuţiile cu sindicatele de astăzi (n.r. marţi) şi luând în calcul şi amendamentele primite prin email am reuşit ca în anexa care să referă la cultură să propunem un lucru bun. Amendamente sunt de detaliu, de exemplu nu exista şef de atelier cu studii medii - am reparat acest lucru”, a afirmat preşedintele Comisiei pentru Cultură a Senatului, Lucian Romaşcanu.

Biroul permanent al Senatului a repartizat luni la comisiile de specialitate pentru raport şi avize proiectul legii salarizării unitare.

Comisiile de buget şi de muncă ale Senatului au fost sesizate luni pentru raport la acest act normativ, pentru care plenul a aprobat în urmă cu două săptămâni dezbaterea în procedură de urgenţă.

[citeste si]

Proiectul legii salarizării unitare a fost trimis, în urmă cu o săptămână, de către Biroul permanent al Senatului, pentru avize, la Guvern, Consiliul Economic şi Social, Consiliul Legislativ şi la alte instituţii.

Proiectul legii salarizării unitare a fost înregistrat pe 2 mai la Senat, el fiind semnat de 205 parlamentari PSD şi ALDE.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată cu acest proiect, care a fost depus de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel