Legea care ar face din Casa Regală o instituţie publică, criticată

Actualul proiect de lege propus de PSD care vrea să facă din Casa Regală o instituţie publică în interiorul regimului republican va subordona de fapt Casa Regală Parlamentului alcătuit din politicieni corupți, a declarat, vineri seară, la Realitatea TV, Marilena Rotaru, fostă realizatoare TVR și fost președinte ale Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.


"Instituționalizarea Case Regale înseamnă supunerea Coroanei pe un loc inferior Casei regale. Mulți sunt foarte entuziaști, spun că acesta este primul pas, dar de fapt este ultimul pas, închide orice posibilitate viitoare a Casei Regale. Mă sperie această lege pentru că ea va închide oportunitatea reinstaurării Monarhiei în România. E cineva care vrea să închidă subiectul. Dacă se adoptă acest proiect, se anulează orice șansă de revenire la Monarhie. Eu sunt sigură că se pot găsi soluții și după ce Regele nu va mai fi, oferite chiar din interiorul Familei Regale. Esența acestui apel făcut de noi este ca Alteța sa Regală, Principesa Margareta să accepte misiunea care i-a fost dată prin naștere și prin voința Regelui Mihai, şi anume să fie Regină", a declarat Marilena Rotaru în emisiunea "Jocuri de Putere".

Citește și: Reacţia Familiei Regale a României la proiectul de lege privind Casa Regală

Marilena Rotaru a semnat, alături de zeci de personalităţi culturale din România printre care Doina Cornea, acad. Alexandru Zub şi istoricul Marius Oprea, o petiţie împotriva acestui proiect considerat "dar otrăvit". Textul petiţiei critică dur PSD, ca principal partid care a susţinut iniţiativa, şi solicită Casei Regală să se ţină departe de proiect. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel