Legătura dintre sport și moarte. Obiceiul tăcut care ucide în masă

femei_sexy_si_sicrie_28814700
femei_sexy_si_sicrie_28814700

După problemele cu hipertensiunea, fumatul și consumul excesiv de zahăr, sedentarismul este al patrulea factor de risc în ceea ce privește mortalitatea la nivel global, arată datele oferite de Organizația Mondială a Sănătății.

Specialiștii estimează că 6% dintre decesele înregistrate anual se produc din cauza lipsei exercițiilor fizice. Organizația trage un semnal de alarmă și spune că sedentarismul înregistrează un nivel ridicat în foarte multe țări. Acesta duce la boli cardiovasculare, cancer sau diabet, scrie ABC.ES.

Experții de la OMS au stabilit că un adult trebuie să facă sport 150 de minute pe săptămână. Aici se referă nu doar la sport propriu-zis, ci și la activități cotidiene făcute în gospodărie care presupun un cost important de energie. În cazul copiiilor și adolescenților, vorbim despre 60 de minute de exerciții fizice. Prin sport, se îmbunătățesc capacitatea musculară și cea cardiorespiratorie, sănătatea oaselor și scade riscul de hipertensiune.

Problema este că 31% dintre persoanele de peste 15 ani nu sunt suficient de active. Consecințele lipsei sportului se traduce printr-un risc major de moarte. Potrivit OMS, dacă nu facem sport deloc creștem acest risc cu 20%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel