Urmărește emisiunea live


Laura Georgescu. PNL cere demisia președintelui CNA

Partidul Național Liberal cere "demisia de urgență a președintelui Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, liberalii apreciind ca fiind "absolut revoltător modul în care aceasta înțelege să facă față responsabilităților care îi revin".

"CNA este o instituție care nu trebuie politizată și nici compromisă de persoane care au un comportament ca acela etalat de șefa acestei instituții și, din aceste considerente, PNL cere demisia de urgență a Laurei Georgescu. Derapajele constante ale Laurei Georgescu, care teoretic ar trebui să monitorizeze derapajele în mass-media, sunt inacceptabile. Nu există niciun fel de dubiu cu privire la necesitatea demisiei acesteia, iar avalanșa de reacții apărute în presă impun schimbarea rapidă din funcție a președintei CNA", precizează miercuri PNL într-un comunicat.

Dacă Laura Georgescu refuză să își înainteze demisia, premierul Victor Ponta are la dispoziție posibilitatea de a da o ordonanță de urgență care să modifice legea audiovizualului și astfel să o demită pe șefa CNA, se mai arată în comunicatul liberalilor.

Citește și: Vasile Blaga: Laura Georgescu are probleme comportamentale

PNL consideră că este necesară o analiză detaliată a întregii activități a CNA, dar și a legislației în domeniu, astfel încât o multitudine de derapaje posibile să fie împiedicate din start prin legi viabile și regulamente stricte.

"În acest sens, PNL lucrează la un nou proiect de lege a audiovizualului, care va fi avansat și propus în viitoarea sesiune parlamentară. Proiectul de lege propus de PNL va racorda audiovizualul românesc la legislația Uniunii Europene și va asigura democratizarea instituției, astfel încât să nu ne mai confruntăm în viitor cu blocaje în ceea ce privește demiterea unui președinte ori a unui membru care se face vinovat de alte fapte grave decât cele de natură penală ori cele care țin de integritate", se mai arată în comunicat.

Citește și: Laura Georgescu, noi înregistrări. "Să moară mama că vă belesc"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel