Laura Georgescu, CNA: Nu mi s-a adus la cunoștință motivul perchezițiilor

Laura Georgescu, președinta Consiliului Național al Audiovizualului,   a precizat că nu i s-a adus la cunoștință dosarul în baza căruia se fac aceste percheziții sau că ar fi inculpată în alt dosar.

"În această dimineață la 8,30 a sosit echipa DNA care ne-a prezentat mandatul de a ridica documente din instituție. Eu personal le-am spus că biroul meu le stă tot timpul la dispoziție și că pot ridica tot ce doresc. Au cerut să stea de vorbă cu funcționarul public de la registratură, care culmea e în această instituție de 22 de ani (...) Nu mi s-a adus la cunoștință în baza cărui dosar se continuă cercetările, nu mi s-a adus la cunoștință că sunt inculpată într-un alt dosar, nu mi s-a spus că voi fi chemată la DNA, mi s-a spus pur și simplu: 'Când terminăm de ridicat documentele vă chemăm să semnați procesul verbal ca șef de instituție'", a declarat, joi, pentru Agerpres, Laura Georgescu.

"Am aflat că au fost la domnul Turos, membru CNA, la Oficiul Juridic, la Biroul Licențe Autorizări. Deci iau din toată instituția. Este foarte bine, mi se pare corect ceea ce se întâmplă. Nu am nimic de acuns", a Georgescu.

Președintele CNA susține că a aflat din presă că DNA ar căuta "sesizări false pe baza cărora șefa CNA a amendat unele posturi incomode".

Citește și: LAURA GEORGESCU, CNA, PERCHEZIȚII. Laura Georgescu, PRIMA REACȚIE

"Am aflat din presă că surse judiciare au spus că au venit să caute sesizări false pe baza cărora șefa CNA a amendat posturi incomode. Precizez că Legea audiovizualului permite oricărui membru să se autosesizeze verbal pentru că decizia (n.r. — de sancționare) nu e luată de el însuși. Decizia e luată pe baza unui raport de monitorizare, cu un punct de vedere de la radiodifuzorul reclamat, în ședință cu 8 membri prezenți și cu șase voturi pentru. Nu știu de ce aș fi falsificat sau aș fi instigat la falsificări de sesizări atâta vreme cât era suficient să spun doresc raport de monitorizare pe postul A", a mai spus Georgescu.

Procurorii DNA efectuează joi percheziții în CNA care au legătură cu întocmirea unor sesizări cu date de identificare nereale, în urma cărora au fost amendate posturile Antena 3, Estrada TV, Etno TV și Taraf TV, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în prima parte a anului 2014, președintele CNA, Laura Georgescu, a făcut demersuri pentru întocmirea unor sesizări cu date de identificare nereale în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA și care au fost soluționate prin sancționarea cu amendă a posturilor de televiziune Antena 3 și Estrada TV, Etno TV și Taraf TV.

În acest dosar sunt urmăriți penal președinta CNA, Laura Georgescu, Narcisa Iorga, membră a CNA la acea dată, și fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel