Laura Codruța Kovesi reacționează la acuzațiile aduse de Bercea Mondial

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, reacționează față de "afirmațiile mincinoase, de o gravitate extremă", făcute, joi, de Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial, precum și de alți moderatori de televiziune.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, vineri, la postul B1 TV, că a decis să sesizez CSM și CNA, dar și că analizează posibilitatea de a acționa în instanță pe cei care fac afirmații mincinoase, formulate doar cu scopul de a decredibiliza persoana sa și a DNA.

„Am decis să sesizez CSM și vom sesiza și CNA cu privire la afirmațiile mincinoaste, de o gravitate extremă, făcute în cursul zilei de ieri, doar cu scopul de a decredibiliza instituția, dar și persoana mea, precum și întregul colectiv din cadrul DNA", a declarat Laura Codruța Kovesi.

Citește și Radu Mazăre: Cine o va ancheta pe Codruța Kovesi?

Aceasta a continuat: "În astfel de situații, nu putem face decât să răspundem prin căile legale la aceste atacuri mincinoase și nefondate.  Aceste declarații au făcute în spațiul public de către persoane care sunt condamnate, dar și în diverse emisiuni de televiziune. O să facem o analiză a tuturor articolelor scrise, a emisiunilor care s-au derulat, a comentariilor făcute, unele dintre ele tendențioase, mincinoase, cu aprecieri personale atât la viața mea privată, a procurorilor din DNA, dar și cu privire la activitatea profesională și voi analiza și posibilitatea de  a acționa în instanță pe cei care fac afirmații mincinoase doar în scopul exclusiv de a știrbi autoritatea personaleă și profesională a procurorilor din DNA sau a procurorului șef al DNA".

Tot vineri, președintele Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat Inspecţiei Judiciare  să facă verificări privind apărarea independenței justiției, după ce joi au fost vehiculate în presă declarații care "pun în pericol statul de drept" referitoare la șefa ICCJ, Livia Stanciu, și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel