Laura Codruța Kovesi, interviu în presa franceză. Ce spune despre viitorul președinte

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a acordat un interviu pentru publicația franceză "L'Express". 

"Astăzi, justiția română este independentă de cine e la putere"

Titlul articolului este: "Astăzi, justiția română este independentă de cine e la putere". Jurnalistul care o intervievează pe șefa DNA notează că premierul Victor Ponta este candidat al PSD, partid ai cărui mai mulți membri marcanți fac în prezent obiectul unor investigații. El o întreabă dacă se teme că viitorul preşedinte ar putea afecta independenţa DNA. 

"Totul va fi pierdut"

"Am fost numită de actualul președinte, la propunerea premierului. Dacă succesorii lor nu ne susțin în lupta anticorupție, totul va fi pierdut. Riscul există, într-adevăr, dar avem doi aliați de nădejde. Mai întâi, Uniunea Europeană, care joacă rolul unui gardian. În urmă cu câteva luni, a fost cât pe ce să fie votată o lege care ne-ar fi împiedicat să-i anchetăm pe deputați, senatori sau primari suspecți de fapte de corupție. Grație Bruxelles-ului și diplomaților occidentali, această lege nu a trecut. Apoi, societatea civilă constituie cea mai bună protecție a noastră", a declarat Laura Codruța Kovesi, în interviul pentru L'Express.

Rezumat: România, săracă și coruptă, își schimbă puterea

Nu trece o săptămână fără să izbucnească un nou scandal de corupție în România, scrie publicația franceză. "Este un efect al primului tur al alegerilor prezidențiale, din 2 noiembrie? Sau o mișcare de profunzime, care corespunde unei adevărate bulversări a societății române?" se întreabă L'Express, care menționează că șefa DNA iese rar să vorbească public.

Publicaţia rezumă astfel explicațiile date de Laura Codruța Kovesi: lucrurile se schimbă în România, una dintre țările cele mai sărace și cele mai corupte ale Uniunii Europene, scrie digi24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel