Laura Codruța Kovesi îi arată lui Klaus Iohannis că s-a înșelat cu o declarație despre DNA

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a răspuns unei întrebări adresate de președintele Klaus Iohannis. Într-o declarație făcută săptămâna trecută, șeful statului s-a întrebat, retoric, cum de nu a verificat nimeni în ultimii ani acuzațiile de corupție la adresa unor politicieni. Șefa DNA a oferit, miercuri seară, clarificări cu privire la acest lucru.

În discursul susținut la împlinirea a 100 de zile de la preluarea conducerii statului, Klaus Iohannis a declarat: ”Putem să constatăm cu toţii că România se află într-o fază foarte intensă de combatere a corupţiei, acţiuni foarte vizibile, foarte multe ale parchetelor care se ocupă de aceste lucruri. Consider că este un lucru bun. Vedem - şi dumneavoastră, şi eu - aproape zilnic noi şi noi politicieni acuzaţi de diferite lucruri, ceea ce ne duce cu gândul la o întrebare: cum de au stat atâţia ani în spaţiul public şi nu a venit nimeni să verifice aceste chestiuni? Bine că se întâmplă şi acum, în ceasul al doisprezecelea”.

Vezi și: Kovesi: DNA are propriul serviciu de interceptări

”Eu pot să răspund pentru ce am făcut în ultimii doi ani, de când conduc Direcția Națională Anticorupție. Sunt dosare cu persoane publice, cu persoane importante implicate în ultimii doi ani. În mod constant au fost astfel de dosare, nu este o noutate. Și în 2013, și în 2014 au fost dosare cu miniștri, cu parlamentari, cu magistrați, cu președinți de consilii județene, cu primari.

Ceea ce este interesant este faptul că foarte multe persoane vin și denunță fapte comise în urmă cu unu sau doi ani de zile, sau după ce o anumită persoană își pierde funcția publică, pentru că au mult mai mult curaj să facă acest lucru. Sunt situații în care dosarele au fost înregistrate în DNA în anii anteriori și s-a lucrat pentru a se strânge probele necesare în vederea luării unor măsuri preventive.

Eu cred că astfel de dosare s-au făcut și în 2013 și în 2014. Acest lucru poate fi dovedit oricând, cu cifre și cu date statistice. Aș vrea să vă dau un singur exemplu: în 2014 s-au făcut 12 cereri de urmărire penală față de miniștri și foști miniștri și s-au cerut nouă avize de arestare preventivă pentru parlamentari. Nu putem să spunem că nu s-au făcut dosare cu persoane importante în 2014 sau în 2013. Deci statisticile infirmă aceste susțineri”, a reacționat Laura Codruța Kovesi, la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel