Laura Codruța Kovesi, despre dosarele Elenei Udrea și relația cu Traian Băsescu

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a vorbit miercuri seară despre dosarele Elenei Udrea pe care le instrumentează procurorii anticorupție și despre relația cu fostul președinte Traian Băsescu.

Șefa anticorupție a explicat că activitatea DNA nu a cunoscut o intensificare masivă după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni și a amintit că inclusiv dosarul Microsoft a pornit în perioada respectivă. De asemenea, Laura Codruța Kovesi a subliniat că printr-o decizie a sa a fost reluată ancheta în dosarul Gala Bute.

"Când am preluat această funcție, dosarul Elenei Udrea era de doi ani de zile la DNA. S-a dat o soluție inițială pe care eu am infirmat-o. Nu eu fac anchete. Rostul meu e să stabilesc priorități, să se lucreze ritmic și să asigur ce trebuie pentru buna funcționare a DNA și a procurorilor", a declarat Laura Codruța Kovesi, la Digi24.

Vezi și: Kovesi îi arată lui Iohannis că s-a înșelat cu privire la DNA

Ea a precizat că nu s-a mai văzut și nu a mai comunicat cu Traian Băsescu de la sfârșitul mandatului acestuia în fruntea țării, explicând că a avut o relație pur instituțională cu el.

"La finalul mandatului dumnealui, la recepția de 1 decembrie (n.r. - am vorbit ultima dată). Am avut o relație instituțională.

Eu nu sunt emoțională în această funcție, trebuie să fim raționali. Nu sunt în această funcție pentru a lega prietenii.

Am fost propusă în funcție de Monica Macovei și numită de Traian Băsescu. Apoi, la DNA am fost propusă de Victor Ponta și numită de Traian Băsescu, pentru ceea ce făcusem la Parchetul General, am reformat instituția. Nu cred că mi-a făcut nimeni un favor", a continuat Laura Codruța Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel