Laura Codruța Kovesi, confuză: ”E greu de explicat …”

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat miercuri că este greu de explicat de ce sunt persoane care comit fapte de corupţie, deşi conştientizează riscurile la care se expun. Ea a dat ca exemplu un secretar de stat care a continuat să ia mită după ce a asistat la prinderea în flagrant a unui coleg din minister.

'Cu toate că în fiecare an au fost persoane anchetate, persoane arestate, persoane condamnate pentru acest gen de infracţiuni, cu toate acestea continuă să se comită infracţiuni. Este extrem de dificil de explicat, spre exemplu, într-un dosar în care a fost anchetat un secretar de stat, cum acesta a continuat să primească mită şi să continue fapte de corupţie, în condiţiile în care, cu câteva luni înainte de a fi prins de DNA, a asistat la prinderea în flagrant a unui coleg care lucra în acelaşi minister cu el. Cu toate acestea, în afară de faptul că şi-a conspirat activităţile şi a încercat să evite discuţiile, întâlnirile directe cu cei care-i ofereau mita, nu s-a gândit că ar trebui să renunţe', a declarat Laura Codruța Kovesi, la Digi 24, scrie Agerpres.

[citeste si]

În opinia şefei DNA, un rol important în diminuarea fenomenului corupţiei ar trebui să revină acţiunilor de prevenire.

'Acest lucru se întâmplă în foarte multe domenii, dar ceea ce este important, pe lângă efortul constant pe care îl fac procurorii din DNA, pentru că vă asigur în toate aceste dosare este un efort foarte mare făcut de procurorii din DNA, care muncesc efectiv, pentru că chiar cred în acest lucru, cred că împreună, prin ceea ce facem, putem schimba mentalităţi în România, pe lângă acest efort constant este important să fie luate şi măsuri preventive. Degeaba arestăm un funcţionar care participă la o achiziţie publică şi a doua zi acel funcţionar este înlocuit cu un alt funcţionar, care lucrează cu aceleaşi proceduri, lucrează cu aceeaşi legislaţie şi care se confruntă cu aceleaşi riscuri şi vulnerabilităţi', a continuat Laura Codruţa Kovesi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel