Laura Codruța Kovesi, Acuzată de Sorin Pantiş: Aţi creat din nou categoria de "deţinuţi politici"

Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor,  condamnat la 7 ani de închisoare în Dosarul Telepatia, o atacă dur într-o scrisoare, publicată de pesurse.ro, pe șefa DNA, Laura Kodruța Kovesi.  Fostul ministru o acuză pe Kovesi că, prin atitudinea de tip "nazist" pe care a manifestat-o, a reintrodus termenul de "deţinut politic".

"Doamnă Laura Codruța Kovesi, în interviul pe care îl dati în ziarul "Adevărul" din ziua de 12 August 2014, mințiți cu o ușurință incredibilă, nedemnă de funcția pe care o ocupați", își începe Sorin Pantiș scrisoarea adresată șefei DNA.

"Astfel, la un moment dat, afirmati: "Persoana care a făcut expertiza în acest dosar este acreditată pe domeniile pe care a făcut expertize". Poate ati acreditat-o dumneavoastră în
ultima perioadă. În anul 2008 doamna Aurelia Nicolae nu era decât specialist și în nici un caz nu era expert în evaluarea valorii de piață a societăților comerciale. Pentru a evalua o societate
comercială este nevoie de un expert contabil, un expert în studiul piețelor specifice, un expert
financiar și un jurist. O astfel de evaluare este un proces de durată și nu se poate face în 5 zile.

Citește și: Codruța Kovesi. Caracteristica ei de bază este aroganţa, spune Dumitru Gheorghiu

 

Tot ce spuneți este o mare minciună. Încercați să induceți ideea că apărați persoanele care lucrează în cadrul DNA. Dacă luați apărarea unei persoane care a produs un mare fals economic pe baza căruia 12 persoane sunt condamnate, nu faceți decât să decredibilizați
instituția pe care o conduceți. Ascundeți cu intenție minciuna, falsul și incompetența.
Mai târziu afirmați: "Competența profesională nu poate fi pusă la îndoială și sunt convinsă că expertizele au fost verificate de judecători care au lucrat de-a lungul timpului la dosar." Când ați auzit acuzele de fals, erori economice și incompetență, dumneavoastră trebuia să puneți la îndoială amintita competență.

Ce este mai grav este că după aceea, mutați răspunderea către judecători pentru ca, la un moment dat, să vă spălați pe mâini ca Pilat din Pont", continuă Sorin Pantiș.

Pantiş o acuză pe şefa DNA că aruncă răspunderea în grădina judecătorilor, mușamalizând lipsa de competenţă a propriilor angajați.

Citește și: Dan Voiculescu: Primul mesaj din penitenciar

"Când se va dovedi că ați fost parte în condamnarea a 12 persoane nevinovate nu va fi vina sistemului, ci a dumneavoastră și a acoliților dumneavoastră. Adevărul este unul singur: au fost condamnati 12 oameni nevinovați! Ați creat, din nou, după 67 de ani, categoria de "deținuți politici" încălcând legea și Hotărârile Curții Constituționale. Nu implicați tot sistemul juridic. E nedrept!!! Pare o manifestare de tip nazist, dictatorial", spune Sorin Pantiş în scrisoarea deschisă.

Fostul ministru foloseşte un limbaj destul de dur la adresa Codruţei Koveşi şi atunci când aceasta face referire la reuşita procurorilor prin condamnarea celor 12 inculpați.

"Corolarul minții dumneavoastră diabolice este afirmația că :"într-un astfel de dosar, când obții o condamnare, este o reușită a sistemului judiciar". Aceasta este cea mai periculoasă şi perversă afirmaţie.Ştiind că este o mistificare a adevărului, o mincinoasă și nedreaptă condamnare, încercați să solidarizaţi tot sistemul juridic. Mare murdarie !!!"

Scrisoarea deschisă trimista din penitenciar de fostul ministru se încheie cu afirmaţia: "Mințiți continuu, doamna Kovesi!!!", şi un post scriptum:

P.S.

- :Doamnă Aurelia Nicolae, dormiți bine!?
Eu sunt liber. Liber să gândesc, liber să vorbesc!!! Și spun adevărul !!!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel