Laura Chiriac, interviu exclusiv: "PSD-PNL, familie coruptă în Sectorul 1". Replică la gafa lui Cătălin Predoiu

Candidata ALDE la Primăria Sectorului 1, Laura Chiriac, a acordat pentru dcnews.ro, un interviu cu afirmații tăioase la adresa liderilor PNL-PSD din Sectorul 1. Nu a scăpat nici liderul PNL București, Cătălin Predoiu, care a avut un moment de sinceritate, taxat dur.

Iată interviul acordat de Laura Chiriac pentru dcnews.ro:

"PSD și PNL au format la Primăria Sectorului 1 o mare familie coruptă, unită prin comisioane uriașe, după cum reiese din rechizitoriile procurorilor"

Cum ați luat decizia să candidați la Primăria Sectorului 1?

Laura Chiriac: Locuiesc în Sectorul 1. Ultimele luni ne-au întărit sentimentul că am fost permanent călcați de hoți la noi acasă. Străbat sectorul la pas, de luni bune. Atât vecinii mei, cât și oameni din alte cartiere din sectorul 1 au fost trădați de niște aleși locali care au renunțat la doctrina de stânga și de dreapta în favoarea furtului în consens. PSD și PNL au format la Primăria Sectorului 1 o mare familie coruptă, unită prin comisioane uriașe, după cum reiese din rechizitoriile procurorilor.

Vecinii mei, de exemplu, au depus la Primărie solicitări la care nu a răspuns nimeni, ani în șir. Se vede treaba că cei de acolo aveau altă „treabă”. Își formaseră un cerc care acționa ca un „grup infracțional organizat”, potrivit rechizitoriilor.

Încurajată de prieteni din generația mea, din diferite clase sociale, am decis să candidez la Primăria Sectorului 1, ca un simplu cetățean, în legitimă apărare.

Aici locuiesc, aici trăiește familia mea, aici am crescut. E o dovadă de respect pentru cetățeni ca primarul să fie omul locului.

"În Sectorul 1 oamenii știu că în ALDE sunt adevărații liberali și mai știu că trebuie să se ferească de o administrație locală ai cărei reprezentanți au renunțat la crezul lor politic, la doctrinele de stânga sau de dreapta, pentru a-și mânji mâinile împreună"

Care e principala provocare în cursa electorală de la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1?

Laura Chiriac: Cel mai important este să culegi speranța din privirile oamenilor, acolo unde a mai rămas, dacă a mai rămas și să dezgropi sentimentul de încredere că nu e totul pierdut. Nu avem altă șansă, nu ne putem lua bagajul să plecăm cu toții din casele noaste. Demersul echipei mele e curajos, unii îl „taxează” drept inconștient, dar singura noastră speranță este să credem că se poate, cu mâinile curate!

Acordul PSD-ALDE, cel puțin declarativ, a picat de pe o zi pe alta. V-ați fi așteptat la un acord pre-electoral PSD-ALDE? Vă simțiti vulnerabilă doar cu susținerea ALDE, un partid care-și măsoară forțele în această campanie?

Laura Chiriac: Alianța Liberalilor și Democraților a luat decizia de a merge singură în alegeri din respect pentru convingerile electoratului nostru liberal. În Sectorul 1 oamenii știu că în ALDE sunt adevărații liberali și mai știu că trebuie să se ferească de o administrație locală ai cărei reprezentanți au renunțat la crezul lor politic, la doctrinele de stânga sau de dreapta, pentru a-și mânji mâinile împreună.

Pe ce electorat mizați?

Laura Chiriac: Există un sentiment general de nemulțumire. Electoratul Sectorului 1 este preponderent de dreapta. Și așa va rămâne. Faptul că PNL a fost încălecat de PDL i-a făcut pe oameni să înțeleagă cine sunt adevărații liberali.  ALDE este singura noastră opțiune pentru libertate și prosperitate.

Fac parte dintr-o generație care a văzut sfidarea ridicată la rang de politică națională. Alături de mine sunt mulți tineri, studenți pe care încerc să îi conving că merită să rămână acasă, lângă părinți, să muncească aici. Implicarea Primăriei în zona economică e motorul dezvoltării locale. Avem nevoie de un salt calitativ, locurile de muncă trebuie să fie bine plătite.

Întreprinzătorii români care se simt discriminați în fața marilor corporații străine, în condițiile în care fac dovada performanței și a creativității trebuie încurajați. Avem datoria să le redăm seniorilor o viață decentă. Oamenii ne privesc cu multă încredere pentru că au nevoie de schimbare.

"Și pentru că noi, cei din Sectorul 1, nu vrem să ne mutăm la Polul Nord, cel mai bine ar fi să își transforme cimitirul elefanților într-un muzeu de tristă amintire".

O să vă bazați pe nemulțumirea electoratului de dreapta față de fuziunea PNL-PDL?

Laura Chiriac: Liderii acestui PNL pedelizat au accese de sinceritate pentru care ar trebui să le mulțumim. Președintele PNL București, Cătălin Predoiu, a declarat recent că încearcă să păcălească electoratul, așa cum, citez, încerci „să vinzi unui eschimos un elefant roz”.

Și pentru că noi, cei din Sectorul 1, nu vrem să ne mutăm la Polul Nord, cel mai bine ar fi să își transforme cimitirul elefanților într-un muzeu de tristă amintire. 

"Și mai e un aspect: resursele uriașe acumulate din furtul banului public sunt investite cu sfidare într-o ofensivă terestră și aeriană de bannere și afișe fără precedent. Din poze ne privesc fără prea multă expresivitate niște marionete ale unor oameni disperați să nu ajungă în pușcărie și să astupe găurile pe care le-au făcut în bugetul nostru".

Am văzut recent rezultatele unui sondaj SocioPol în care ocupați locul 3, cu 16%, după PSD și PNL, în această ordine. Potrivit sondajelor interne ALDE, situația este alta? 

Laura Chiriac: În sondaje există în continuare mulți primari care nu se vor regăsi pe buletinele de vot. Este cazul fostului primar, Andrei Chiliman.  Procentele pe care ei le adună sunt iluzorii, mulți cetățeni nici măcar nu știu că aceștia nu mai pot candida. Și mai e un aspect: resursele uriașe acumulate din furtul banului public sunt investite cu sfidare într-o ofensivă terestră și aeriană de bannere și afișe fără precedent. Din poze ne privesc fără prea multă expresivitate niște marionete ale unor oameni disperați să nu ajungă în pușcărie și să astupe găurile pe care le-au făcut în bugetul nostru.

Ce părere aveți despre Dan Tudorache, candidatul PSD în Sectorul 1?

Laura Chiriac: Nu vreau să îmi exprim o părere personală legată de candidați. Ei au strategiile proprii, iar electoratul va decide dacă sunt bune sau rele.

Dar despre Alexandru Nazare, candidatul PNL?

Laura Chiriac: Din nou, nu am o părere personală și e o dovadă de fair- play să fie așa. Știu ceea ce știți și dumneavoastră, e deputat de Brăila, alegătorii săi sunt în Brăila și provine din PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel