Laszlo Tokes, în presa străină: Revoluția din '89, furată

tokes
tokes

Pastorul Laszlo Tokes a declarat într-un interviu pentru Corriere della Serra că prima fază Revoluției din 1989 a fost "eroică", dar că ulterior a fost "furată" de postcomuniști. Tokes, descris de jurnaliștii italieni drept "pastorul care l-a sfidat pe Ceaușescu", susține că maghiarii sunt la fel de discrimați în prezent ca în perioada comunistă.

Tokes, europarlamentar PPE, care a hotărât să meargă la Budapesta în această perioadă a anului, spune că trebuie făcută diferența între "povestea reală" a Revoluției, începută într-o mică biserică ungara din Timi1oara șsi care a unit tot poporul României", și versiunea distorsionată în scopuri politice.

"Revolutia i-a fost furată poporului român, i-a fost furată de comuniști și de linia a doua a foștilor comuniști, care au transformat-o într-o lovitură de stat, cu obiectivul de a-și restaura puterea și de a o conserva, pentru ca vechiul sa pară nou", declara Tokes.

Laszlo Tokes a sărit la gâtul SRI și CSM în plenul PE


Laszlo Tokes mai afirmă că "sunt la putere succesorii 'spirituali' ai liderilor foști comuniști. Mai mult sau mai puțin camuflați sub alte denumiri, dar toti agățați de pozițiile de putere și economice. Vechiul regim - fosta nomenclatură, oficialii Securitatii - beneficiază de protecția actualei puteri".

În ceea ce priveste situatia minoritatii maghiare astăzi, "e o problemă deschis, care s-ar putea rezolva doar prin constituirea unui stat autonom al Transilvaniei în interiorul statului federal România. Aceasta este principala cale pentru a da stabilitate Europei centrale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel