LASZLO TOKES, agent al serviciilor secrete maghiare, decorat de Traian Băsescu

Mihai Gâdea, realizatorul "Sinteza Zilei", a prezentat un document prin care arată că un politician, decorat de președintele Traian Băsescu, a fost agent al serviciilor secrete. 

Este vorba despre o chitanţă din 1989, prin care se arată că s-a achitat suma de 20.000 de lei, ce intra în posesia serviciilor româneşti de contrainformaţii, iar cei ce au dus aceşti bani au fost prinşi. Chitanţa este semnată de Tokes Laszlo. În România anului 1989, un salariu de 3.000 de lei era unul mare. 

"Nu făcea o muncă voluntară, era plătit. (...) Era în poziţia de trădător de ţară, nu spion (Laszlo Tokes - n.r.), pentru că spioni sunt străinii", a explicat luni, la Antena 3, Filip Teodorescu, fost locţiitor al şefului Direcţiei Contraspionaj din Departamentul Securităţii Statului.

Cinci ani, Laszlo Tokes a fost vicepreşedinte din partea României, sprijinit de partidul prezidenţial PDL şi de UDMR.

(w670)

În 17 decembrie 2009, preşedintele României Traian Băsescu l-a decorat pe Laszlo Tokes cu Ordinul Naţional Steaua României "în semn de mare apreciere a curajului şi demnităţii de care a dat dovadă, declanşând, prin exemplul personal,istorică a poporului român împotriva dictaturii comuniste". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel