Lanțul erorilor. Cine a câștigat meciul Dragnea-Cioloș din Parlament

Câștigătorul meciului din Parlament, Dragnea-Cioloș este Nicușor Dan. Greșeala care i-a permis să puncteze este făcută de Dragnea.

Șeful PSD s-o fi gândit să puncteze, la rândul său, o greșeală  a liberalilor. La începutul guvernării tehnocrate, mai mulți parlamentari liberali, fiecare pe domeniul său de competență, au compostat tehnocratul care intra în raza sa de acțiune. PNL încerca să se poziționeze ca partid de Opoziție, lovind într-un guvern aflat în lunile de miere cu electoratul, un guvern care rezona cu o parte a publicului  așa zis de drepata (hipsterioți, revoltați, anti).

Pe aceștia, PNL i-a pierdut, efect vizibil în sondaje, așa că s-a repezit să laude guvernul, taman când acesta se eroda spre final de mandat. Adică înjura la câștig și pupa în...frunte la pierdere.

De ce să nu puncteze Dragnea, scoțându-i la rampă, printre porțelanuri, pe elefanți?

În plus, Dragnea era atacat și din extremă. PRU aplică  metoda ALDE, cerând moțiune de cenzură așa cum cerea Tăriceanu suspendarea lui Băsescu în 2014.

Corect, din punct de vedere al PSD, ar fi fost ca Dragnea să preia mingea și să înscrie: moțiune de cenzură! Tehnocrații erau castrați până la alegeri, dacă trecea, PNL era ars cu fierul roșu al guvernării, dacă nu reușea. În mentalul alegătorului, Dragnea era marcatorul, trecut pe tabela de marcaj, iar cel care a dat pasa de gol (Diaconu) rămânea într-un plan secundar.

De altfel, o regulă a străzii, menționată și în filmele cu cowboys și în policierele lui Sergiu Nicolaescu, este că nu scoți niciodată arma ca să ameninți, ci doar ca să tragi cu el. Ăia care flutură pistolul prin fața adversarului la intimidare riscă să se aleagă cu un glonț în burtă, tras de la șold de cel amenințat. Care, în plus, se mai află și în poziția de legitimă apărare.

Așa s-a întâmplat cu Cioloș. Premierul nu avea, oricum, nimic de pierdut, la fel PNL, care tocmai se delimitase, în stilul avocațial-plictisitor  al dnei Gorghiu, de tehnocrați. Cu alte cuvinte, cucuiele și lui Cioloș nu contau, vânătăile pe care i le făcea acesta lui Dragnea, se văd nasol la televizor, în campanie.

Propaganda fostă portocalie, actualmente tehnocrație,  a dezlănțuit imediat un baraj de artilerie media demn de atacul de la Stalingrad, pregătind de pe acum arcul de triumf pe sub care va trece Julien cel Mare, în decembrie.

Iar ca vehicul electoral, a ieșit din garajul RATB nicușor Dan, care a anunțat la Rareș Bogdan că invită miniștrii tehno la el în discotecă și că va pune muzica pentru premierul minune,  în viitorul Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel