La linia de start: noile generații de modele smart

București. Dupăpremiera mondială de la Berlin de la mijlocul lunii iulie și în paralel cu roadshowul smart care va trece prin 15 orașe europene, noile generații ale modelelor smart devin disponibile pentru vânzare. Pornind de la 9.155 euro fără TVA (11.352 euro cu TVA inclus), noul smart fortwo are același preț standard ca cel al modelului precedent, iar noul smart forfour este disponibil de la 9.710 euro (12.040 euro cu TVA inclus) - valori valabile pentru ambele modele echipate cu motorul de 52 de kW și transmisie manuală, în echipări standard. Primele autovehicule smart de nouă generație vor fi livrate clienților începând cu data de 22 noiembrie 2014. Motorul de top, turbo cu 66 kW/90 CP, va fi disponibil din luna decembrie 2014, iar transmisia cu dublu ambreiaj (twinamic) va putea fi achiziționată din primăvara anului 2015.

București. Dupăpremiera mondială de la Berlin de la mijlocul lunii iulie și în paralel cu roadshowul smart care va trece prin 15 orașe europene, noile generații ale modelelor smart devin disponibile pentru vânzare. Pornind de la 9.155 euro fără TVA (11.352 euro cu TVA inclus), noul smart fortwo are același preț standard ca cel al modelului precedent, iar noul smart forfour este disponibil de la 9.710 euro (12.040 euro cu TVA inclus) - valori valabile pentru ambele modele echipate cu motorul de 52 de kW și transmisie manuală, în echipări standard. Primele autovehicule smart de nouă generație vor fi livrate clienților începând cu data de 22 noiembrie 2014. Motorul de top, turbo cu 66 kW/90 CP, va fi disponibil din luna decembrie 2014, iar transmisia cu dublu ambreiaj (twinamic) va putea fi achiziționată din primăvara anului 2015.

Chiar și în versiunile standard, smart fortwo și forfour sunt echipate complet din punctul de vedere al siguranței și al dotărilor de confort. Acestea includ lumini de rulare pe timp de zi cu LED, închidere centralizată cu telecomandă, atenționare/verificare vizuală a închiderii și imobilizator, cruise control cu limitator variabil de viteză, indicator al temperaturii exterioare cu atenționare de îngheț, instrumentar de bord cu display LCD monocrom și computer de bord, alături de geamuri acționate electric pentru portierele față.

Trei linii de echipare: passion, prime și proxy

passion, prime și proxy sunt noile denumiri ale liniilor de echipare disponibile pentru smart fortwo și smart forfour. Ele oferă o diferențiere vizuală între modele, mai ales la interior. Pe scurt, acestea sunt caracteristicile definitorii ale noilor echipări:

  • passion este o echipare cu stil, modernă, ce oferă posibilitatea optării pentru combinații ale culorilor negru/portocaliu sau negru/alb pentru interior. Volanul multifuncțional este îmbrăcat în piele, instrumentarul de bord include un display TFT color cu diagonala de 3.5 inch, iar sistemul de direcție Direct-Steer combină în mod ideal confortul cu o funcționalitate exemplară. Costul suplimentar pentru această echipare, adăugat costului de bază, este de 1.448 euro cu TVA, pentru ambele modele smart.
  • Scaunele îmbrăcate în piele neagră, cusută cu fir gros de culoare albă, volanul multifuncțional și schimbătorul de viteze îmbrăcat în piele îi conferă unei mașini cu linia de echipare prime un interior cu aspect clasic și elegant. Dotările oferite standard pentru această echipare includ sistemul de direcție Direct-Steer, scaune încălzite pentru șofer și pasagerul din dreapta și sistemul de atenționare la părăsirea benzii de rulare Lane Keeping Assist. Costul suplimentar, adăugat prețului standard, este de 2.074 euro cu TVA pentru fortwo și 2.240 euro cu TVA pentru forfour.
  • Echiparea proxy se diferențiază în gama noilor modele smart deoarece oferă un interior inovator, demn de un trendsetter. Principalele dotări care o caracterizează și care transformă complet interiorul sunt plafonul panoramic și scaunele îmbrăcate în material ecologic asemănător pielii naturale și material textil în culorile alb/albastru. Pachetul Cool & Audio oferă opțiuni speciale de entertainment și climatizare, iar pachetul Sport cu jante din aliaj ușor cu diametru de 16 inch sunt perfecte pentru un stil de condus dinamic. Costul adițional, adăugat prețului de pornire, este de 3.532 euro cu TVA pentru fortwo și 3.647 euro cu TVA pentru forfour.

Modele în ediție limitată: edition #1

Modelele edition #1 pentru smart vor fi disponibile doar pentru o perioadă limitată de timp. Echiparea specială a acestora oferă o stilizare specială cu celula de siguranță tridion vopsită în nuanța "lava orange", iar panourile caroseriei sunt albe pentru fortwo și "gri grafit" pentru forfour. Alte caracteristici speciale de design sunt jantele din aliaj ușor cu diametrul de 16 inch vopsite în negru, suspensia sport care coboară garda la sol cu 10 mm față de cea standard și plafonul panoramic cu protecție solară.  

Interiorul este coordonat perfect cu designul exclusiv al exteriorului: scaunele sunt îmbrăcate în material textil în combinația de culori negru/portocaliu, bordul și panourile centrale ale portierelor în material textil portocaliu, iar inserțiile din interior sunt de culoare negru/gri. Volanul sport multifuncțional are un design în trei spițe și este îmbrăcat în piele, la fel și manșonul schimbătorului de viteze. Pedalierul este creat într-un stil sportiv, din oțel inoxidabil polișat combinat cu elemente din cauciuc anti-alunecare. Covorașele sunt din velur și sunt inscripționate edition #1, iar partea inferioară a hayonului oferă spații de depozitare speciale. Dotarea standard a edițiilor speciale include funcții de confort precum: sistemul de direcție Direct-Steer, pachetul Cool & Audio, instrumentar de bord cu display color TFT, consolă centrală cu sertar și suport dublu pentru pahare sau sticle, lumină de citit pentru pasagerul din dreapta, oglinzi pentru parasolare, spațiu de depozitare a ochelarilor pentru șofer, mâner de susținere în plafon pentru pasagerul din dreapta, iluminarea portbagajului și mânere pentru deschiderea portierelor în finisare cromată.

Prețurile pachetului Edition 1 sunt de 3.225 euro cu TVA pentru smart fortwo, respectiv 3.579 euro cu TVA pentru smart forfour.

Prețurile complete ale noilor versiuni (cu transmisie manuală și TVA 24% inclus, în euro):

Echipare

smart fortwo 52 kW

smart forfour 52 kW

Basic/ Standard

11.352

12.040

passion

12.800

13.488

prime

13.426

14.280

proxy

14.884

15.687

edition #1

14.577

15.619

 

Mai multă siguranță, mai multă distracție la volan: sisteme complete de asistențăși direcție Direct-Steer

Sistemele de asistență electronică pentru șofer, care în trecut erau rezervate doar unor mașini din segmente superioare, sporesc acum siguranța și confortul șoferului în smart fortwo și forfour. Ele includ sisteme precum asistența stabilității la vând lateral puternic - Crosswind Assist (standard), atenționare la detecția unei coliziuni frontale - Forward Collision Warning (260 euro cu TVA) sau sistemul de atenționare la părăsirea benzii de mers - Lane Keeping Assist (396 euro cu TVA, standard pentru echipările prime și proxy).

În versiunea standard, cele două noi modele smart sunt echipate cu un sistem de direcție clasic, pinion-cremalieră. Sistemul opțional de direcție Direct-Steer (511 euro cu TVA) este servo-asistat electric și oferă o plăcere a condusului mai intensă, alături de o manevrabilitate mai bună și eficiență crescută.

Combinații de opționale practice: pachetele de dotări

smart combină diverse opționale de confort și siguranță în cinci pachete de dotări practice și convenabile:

  • Pachetul Sport (599 euro cu TVA) sporește caracterul dinamic al mașinii, atât la nivel vizual, cât și din punct de vedere tehnic. El coboară garda la sol a mașinii cu 10 mm și, astfel, centrul de greutate situat mai jos oferă o ținută de drum sportivă. Pachetul Sport este parte a liniei de echipare proxy și opțional pentru passion și prime.
  • Pachetul LED & Sensor (531 euro cu TVA) include faruri cu funcție "welcome home" și lumini de rulare pe timp de zi cu LED, ce folosesc tehnologia fibrei optice, stopuri full-LED și faruri de ceață față. În acest pachet este oferit și senzorul de lumină și ploaie, care combină în mod ideal confortul și siguranța. Acesta activează automat ștergătoarele și farurile, atunci când este necesar. Pachetul LED & Sensor este standard, dacă cumpărătorii optează pentru liniile de echipare passion, prime sau proxy.
  • Cu ajutorul Pachetului Comfort (281 euro cu TVA), fiecare șofer își poate găsi poziția ideală de șofat. Scaunul șoferului și coloana de direcție sunt reglabile pe înălțime, iar oglinzile pot fi reglate electric.
  • Pachetul Cool & Audio (1.146 euro cu TVA) oferă șoferului posibilitatea de a se bucura de telefonie și navigație, de o temperatură perfectă în habitaclu și de muzică la o calitate foarte bună. Sistemul de climatizare automată este dotat cu un filtru special care elimină aproape complet praful fin și polenul. Sistemul Audio oferă conectivitate Bluetooth® și, în combinație cu un smartphone echipat cu aplicația gratuită smart cross connect, oferă și navigație. Pachetul Cool & Audio este oferit standard cu echiparea proxy.
  • Pachetul Cool & Media oferă un sistem de climatizare automată, al cărui filtru special oferă aer rece și proaspăt fără polen. Sistemul de entertainment oferit în acest pachet se numește Media-System și beneficiază de un touchscreen cu diagonala de 17.8 cm (7 inch). Mai mult, el oferă un sistem de navigație cu informare asupra traficului. Acest pachet este disponibil pentru passion și prime la 1.771 euro cu TVA sau la 698 euro pentru proxy.

Și mai multe posibilități de echipare: dotări opționale

În plus față de liniile de echipare și de pachetele de opționale, există disponibilă acum o listă de opționale individuale pentru noile generații ale modelelor smart. O noutate absolută este sistemul audio JBL Soundsystem (568 euro cu TVA pentru fortwo și 620 euro cu TVA pentru forfour), ce asigură un sunet impresionant de puternic. Sistemul audio JBL include un amplificator de sunet digital - DSP, pe șase canale, cu o putere maximă de 240 Wh în fortwo și unul similar, cu opt canale, cu o putere maximă de 320 Wh pentru forfour. Un total de opt (fortwo) respectiv 12 (forfour) difuzoare hi-fi oferă un sunet de o calitate excepțională. Un difuzor pentru o gama largă de sunete este amplasat central, două tweetere sunt amplasate în dreptul oglinzilor retrovizoare laterale, două difuzoare pentru sunetele medii sunt amplasate în uși (la forfour există două și în portierele spate), două alte difuzoare sunt amplasate în partea din spate și un subwoofer amovibil este montat în partea stângă a portbagajului.

Alte dotări care pot personaliza noile smart fortwo și forfour sunt scaunele fațăîncălzite (271 euro cu TVA), sistemul de climatizare automată(964 euro cu TVA), instrumentarul amplasat pe bord cu ceas analogic și turometru (156 euro cu TVA), sistem de asistență la parcarea cu spatele (313 euro cu TVA) și cameră video pentru mersul înapoi (360 euro cu TVA).

O dotare specială este disponibilă pentru forfour - scaunele spate "readyspace" (260 euro cu TVA). Acest sistem de rabatare a scaunelor poate fi acționat foarte rapid pentru a crește spațiul de încărcare al interiorului cu 12 cm înălțime. Operațiunea este foarte simplă deoarece ușile spate se deschid foarte amplu la aproape 90 de grade. Un plafon din material textil retractabil electric (1032 euro cu TVA) este o altă dotare opțională specială pentru smart forfour.

O poveste de succes: ideea care s-a impus la nivel global

smart este acum disponibil pe 46 de piețe din toată lumea, marca fiind lansată de curând și în Rusia. Pe lângă Germania și Italia, China este una dintre piețele cele mai importante pentru smart. De la lansarea primului model pe piață în 1998, peste 1.5 milioane de smart fortwo au fost produse și livrate clienților.

Pentru mai multe informații despre smart, puteți accesa www.smart.com/ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel