Kremlin: Poroşenko a "început să înţeleagă" că războiul nu este necesar

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a început să înţeleagă că nimeni nu are nevoie de acţiuni militare, însă cei care fac parte dintr-un "partid al războiului" sunt în continuare influenţi, a declarat duminică şeful administraţiei de la Kremlin, Serghei Ivanov, citat de agenţia Itar-Tass.

"Cred că preşedintele Poroşenko a început să înţeleagă că războiul până la victorie, adică până la moartea ultimului ucrainean, nu este necesar", a declarat Ivanov, într-un interviu pentru ziarul Rosiiskaia Gazeta.

"Cei care fac parte din «partidul războiului» în Ucraina sunt în continuare influenţi, dar sper că tendinţa spre pace va învinge", a subliniat el.

Ivanov a apreciat că autorităţile de la Kiev trebuie "să depună o muncă titanică în următorii ani, pentru a soluţiona criza din ţară".

"Însă acestea nu sunt sarcinile Rusiei, ci ale Ucrainei", a adăugat şeful administraţiei de la Kremlin.

El a denunţat intenţia Kievului de a construi un zid la frontiera ruso-ucraineană, subliniind că acest fapt va afecta "în mod ireparabil" relaţiile dintre cele două state.

"Sunt sigur că un astfel de zid nu va fi construit", a afirmat Ivanov, menţionând că "cetăţenii ruşi nu-i consideră pe ucraieni drept străini".

De asemenea, oficialul a deplâns "absenţa unui interes" din partea altor state pentru situaţia umanitară din estul Ucrainei.

"Se pare că nimeni, cu exceptia Rusiei, nu este îngrijorat de situaţia umanitară din Ucraina", a adăugat el.

"Am o întrebare retorică pentru voi: pentru ce au luptat (separatiştii şi Kievul)? Practic, ei au ajuns în situaţia care a fost la începutul acestui an, însă râzboiul s-a soldat cu mii de morţi, răniţi şi mii de refugiaţi ucraineni", a declarat Ivanov.

Administraţia de la Kiev şi liderii rebelilor proruşi au semnat, vineri seară, un memorandum care prevede o serie de măsuri pentru detensionarea crizei, inclusiv crearea unei zone demilitarizate pe linia frontului separatist.

Sâmbătă, Kievul a eliberat 38 de insurgenţi proruşi în schimbul unui număr egal de militari ucraineni capturaţi de rebeli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel