Kremlin: Discursul lui Obama la ONU, ”ciudat” și ”fără precedent”

Kremlinul consideră ”ciudat” și ”fără precedent” discursul pe care președintele SUA, Barack Obama, l-a susținut de la tribuna Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), în care a pus Rusia pe același plan cu alte ”amenințări mondiale” la adresa securității, informează ITAR-TASS.

”Atunci când președintele SUA plasează așa-zisa agresiune rusă în Europa printre alte provocări la adresa securității internaționale, undeva între virusul Ebola și acțiunile teroriștilor, pot să afirm că nu-mi amintesc ca predecesorii (lui Obama) să fi caracterizat în acest fel locul și rolul Rusiei în probleme internaționale”, a declarat Iuri Ușakov, consilierul președintelui rus Vladimir Putin.

De asemenea, potrivit lui Ușakov, Rusia susține și militează pentru menținerea de către Ucraina a statutului de țară nealiniată. ”Susținem statutul de țară nealiniată al Ucrainei”, a spus Ușakov, comentând declarațiile președintelui ucrainean Petro Poroșenko privind modificarea unui asemenea statut.

Consilierul lui Putin a confirmat și informația conform căreia președintele Rusiei le-a trimis partenerilor europeni o serie de scrisori în care atenționează în legătură cu urmările pe care le-ar putea avea punerea în practică a prevederilor Acordului de asociere dintre UE și Ucraina.

”Pot să confirm că astfel de scrisori privind posibilele consecințe pe care le poate avea Acordul UE-Ucraina semnat și ratificat au fost trimise liderilor unei serii de țări, inclusiv Ucraina, și conducerii Comisiei Europene”, a declarat Ușakov, confirmând informația apărută anterior în presă conform căreia Putin i-ar fi trimis o scrisoare președintelui în exercițiu al CE, Jose Manuel Durao Barroso.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel