Kovesi: Prejudiciul în dosarul Microsoft, ușor de recuperat

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat miercuri că în dosarul Microsoft sunt foarte multe măsuri asigurătorii, prejudiciul fiind 'foarte ușor de recuperat'.

 
 


"Nu pot să comentez decizia definitivă, însă ce este important este că prin decizia care s-a dat s-a dispus confiscarea sumei de 17 milioane de euro de la inculpații condamnați. Este important să vă reamintesc că în acest dosar, încă din cursul urmăririi penale, au fost dispuse măsuri asigurătorii, au fost indisponibilizate în curs 25 de terenuri, imobile și clădiri, în jur de cinci apartamente și mai multe bunuri care pot fi executate. Din acest moment, responsabilitatea executării prejudiciului revine Ministerului Finanțelor prin structura specializată. Sper că se va executa, este un prejudiciu foarte mare asupra căruia instanța s-a pronunțat. Există foarte multe măsuri asigurătorii în acest dosar, deci el ar trebui să fie destul de ușor de exercitat din punctul nostru de vedere", a declarat Kovesi, la CSM, potrivit Agerpres.

Citește și: Codruța Kovesi acuză: Inculpaţii încearcă intimidarea procurorilor DNA

În legătură cu celălalt dosar Microsoft, care se află încă în cercetare la DNA și în care sunt implicați mai mulți foști miniștri, Kovesi a explicat că acesta este în lucru.

"Dosarul este în lucru, s-au făcut peste 60 de percheziții domiciliare, s-au finalizat peste 120 de percheziții informatice asupra unor medii de stocare, în principal calculatoare și alte unități IT. Au fost audiate zeci de persoane, s-au ridicat documente de la instituțiile care au deținut astfel de documente și care interesează cauza. În acest moment, suntem în evaluarea acestor documente pentru a stabili circuitele financiare care au fost folosite. Este important să vă spun că urmează pentru stabilirea certă a prejudiciului, una dintre acuzațiile principale vizează infracțiunea de abuz în serviciu, și pentru a dovedi această infracțiune și pentru a finaliza rechizitoriul sau o altă soluție care se poate da în cursul procesului penal este necesar să stabilim prejudiciul cert. Acest lucru urmează să se stabilească printr-un raport de constatare sau o expertiză în domeniul achizițiilor publice și se impune și efectuarea unor expertize IT. Deci, se lucrează ritmic în acest dosar", a spus șefa DNA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel