Kovesi: Nu am un război personal cu Alina Bica

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a precizat vineri că speculațiile apărute în presă despre o răfuială de natură instituțională sau personală în cazul reținerii Alinei Bica, șefa DIICOT, nu sunt adevărate.

"Vreau să fac o precizare clară, fermă: DNA are în investigare infracțiuni de corupție comise de magistrati, (dosarul) nu a fost deschis ca urmare a unui conflict personal sau instituțional. Avem o colaborare buna atât cu DIICOT, cât și cu celelalte structuri ale Ministerului Public, nu suntem în competitie", a declarat Kovesi.

"Când colegi magistrati sunt suspectați de fapte de corupție, nu aruncăm culpa asupra întregului colectiv", a spus Kovesi.

Ea a arătat că există și cazuri de procurori din interiorul DNA care au fost arestați pentru corupție, dar asta "nu înseamnă că instituția este de vină".

"Că un procuror DIICOT este suspect de corupție nu înseamnă că toată lumea a comis faptele respective. Personal, îi cunosc pe toți de acolo (de la DIICOT - n.r.), este un corp profesional foarte bun și fiecare trebuie să răspundă personal", a mai spus Laura Codruța Kovesi, menționând că "faptele pentru care Alina Bica este suspectată de corupție nu au legătură cu atribuțiile de procuror-șef al DIICOT, ci au legatură cu atribuțiile desfășurate în funcția de secretar de stat (în Ministerul Justitiei - n.r.)".

Kovesi: Nu ies la cumpărături cu politicieni. Ar fi total nepotrivit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel