Kovesi, interviu Bloomberg: Politicienii încearcă să submineze cea mai amplă campanie anticorupție

Laura Codruța Kovesi a acordat un interviu pentru Bloomberg.

Politicieni români, ale căror rânduri au fost decimate de sutele de arestări legate de cazuri de mită, încearcă să submineze cea mai amplă campanie anticorupţie din istoria modernă a României prin trivializarea anchetelor, a spus șefa DNA.

În ultima vreme, asistăm la o tentativă de ridiculizare a luptei anticorupţie, pentru ca ea să pară nesemnificativă. Şi ce dacă eşti anchetat de procurori? Este la modă să fii anchetat de DNA", a mai zis Kovesi.

[citeste si]

După ce Laura Codruța Kovesi a început o campanie anticorupţie de tipul celei din Italia anilor '90 intitulate 'Mâini Curate', România a trimis în instanţă un număr record de oficialităţi. Printre suspecţi se află un prim-ministru şi zeci de alţi membri de executiv, mulţi fiind în detenţie pentru luare de mită, scriu jurnaliștii de la Bloomberg.

Pe măsură ce campania pentru alegerile parlamentare se încălzește, mai mulţi politicieni au început să promoveze un mesaj împotriva sistemului judiciar pentru a justifica faptul că unele oficialităţi continuă să deţină funcţii publice, în ciuda faptului că sunt anchetaţi sau condamnaţi.

Ziariștii citează și un sondaj Avangarde în care încrederea publicului în DNA este de 55% și rămâne astfel cea mai ridicată comparativ cu cea în alte instituţii.

Kovesi însăşi a devenit ţinta unor acuzaţii de plagiat în legătură cu teza sa de doctorat, acuzaţii pe care ea le respinge. Deşi îi asigură pe cetăţeni că procurorii nu se simt descurajaţi de atacuri, aceasta crede că există riscul unei afectări a credibilităţii întregului sistem de justiţie, a mai notat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel