Konica Minolta Cehia achiziționează furnizorul de soluții CRM și ERP WEBCOM

Konica Minolta Cehia anunță achiziția WEBCOM, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții CRM și sisteme de informare ERP pe platforma Microsoft Dynamics din Europa Centrala și de Est.

Konica Minolta Cehia anunță achiziția WEBCOM, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții CRM și sisteme de informare ERP pe platforma Microsoft Dynamics din Europa Centrala și de Est.

 

Tranzacția face parte din strategia Konica Minolta de  dezvoltare a expertizei IT în Europa Centrală și de Est, fiind cea mai mare investiție realizată de subsidiara din Cehia în extinderea serviciilor IT. Achiziția se va finaliza după aprobarea Oficiului pentru Protecția Concurenței și va intra în vigoare la sfârșitul lunii iulie.

Societatea pe acțiuni WEBCOM este operațională în Cehia din 1998 și a atins o cifră de afaceri de aproape 350 de milioane coroane cehești în 2014 (aproximativ 12,7 milioane de euro). Compania are 140 de angajați și este unul dintre cei mai mari parteneri Microsoft în domeniul sistemelor informatice complexe pentru managementul companiilor și întreprinderilor din Cehia. Konica Minolta va prelua toate activitățile comerciale WEBCOM și angajații companiei, integrând serviciile furnizate în portofoliul propriu de produse și servicii. WEBCOM va continua să își desfășoare activitatea separat, sub marca proprie, și își va păstra conducerea actuală, directorul executiv Stanislav Hlobilek devenind membru al echipei de management Konica Minolta Cehia.

Tomáš Bednář, Managing Director al Konica Minolta Business Solutions Cehia: “Această achiziție susține strategia noastră globală de a ne transforma într-un adevărat furnizor de servicii IT. WEBCOM are un succes și performanțe importante în domeniul său de activitate și, astfel, nu intenționăm să intervenim în operațiunile sau în structura sa. Dimpotrivă, dorim să îî oferim oportunități de creștere pe piețele străine în care Konica Minolta desfășoară deja afaceri. Parteneriatul nostru se va concentra pe dezvoltarea de noi servicii și configurarea abordării noastre comune pentru clienții.”

Pentru a-și consolida poziția în domeniul serviciilor IT în Europa, Konica Minolta a realizat achiziții similare în ultimii ani în țări precum Germania (Raber + Märcker GmbH, acum Konica Minolta IT Solutions GmbH) și Franța (Serians SAS). Astfel, obiectivul Konica Minolta este să creeze treptat o rețea de colaborare la nivel european între companiile IT din grup, cu scopul de a consolida poziția de lider a grupului la nivel mondial.

Stanislav Hlobilek, director executiv al WEBCOM: “Integrarea în grupul Konica Minolta va contribui semnificativ la evoluția brandului WEBCOM. Astfel, vom continua să dezvoltăm noi soluții pe platforma Microsoft SharePoint și vom colabora pentru integrarea produselor WEBCOM în aplicațiile software Konica Minolta din domeniul digitalizării și gestionării documentelor, cu obiectivul de a ne consolida poziția în regiunea Europei Centrale și de Est.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel