Klaus Iohannis: Voi chema partidele la consultări pentru a decide ce obiective de ţară ne asumăm

Președintele Klaus Iohannis, în primul său discurs în calitate de președinte al României,  a ținut să  transmită un mesaj clar  Parlamentului și partidelor politice. Noul președinte este decis să elimine vechile  metehne care au persistat până acum.

- România lucrului bine făcut este angajamentul pe care mi l-am luat în faţa oamenilor şi cu care pornesc pe acest drum. Îmi propun ca la sfârşitul mandatului meu de Preşedinte, România să fie spaţiul unei alte stări de spirit, al unui alt climat social, în care să îşi găsească în sfârşit loc stabilitatea, aprecierea valorii şi calmul

- Se vorbeşte foarte mult despre aşteptări, despre speranţele pe care românii şi le pun în viitor. Le spun românilor - aşteptările mari pot duce la rezultate mari. pentru că aşteptările mari înseamnă mai multă muncă. Iar eu voi fi primu"

- Primul pas: reconstrucţia instituţiilor politice

- Mi-aş dori ca la sfârşitul mandatului meu corupţia să nu mai figureze pe agenda publică

- Al doilea capitol esenţial pe care îl avem de reconstruit este cel al marilor sisteme publice: educaţie, sistem sanitar, sistem de pensii care asigură o viaţă decentă

- Voi chema la consultări partidele politice ca să discută ce obiective de ţară ne asumăm şi să stabilim un calendar pe etape şi acţiuni pentru a trece de la vorbe la fapte

- Vreau ca la finalul mandatului meu sa avem satisfactia de a fi valorificat fiecare taxa 

- Primul pas in acest proces este reconstructia institutiilor politice

- Marea capcana in reformarea institutiilor politice este sa nu o gandim pe termen lung

- Inteleg mecanismele din interiorul partidelor, dar intelegeti in egala masura ca nu mai putem lua decizii conjuncturale

Citește și: Klaus Iohannis: Voi fi preşedintele tuturor românilor

- Nu exista alta cale pentru Romania decat aceea a unei tari eliberate de coruptie.


- Clasa politica are multe defecte dar are un merit, acela de a-si fi asumat o optiune clara in ceea ce priveste politica exernta. Cei trei piloni: apartenenta la NATO, apartenenta la UE si parteneriatul cu SUA. Cuvintele cheie sunt continuitate si predictibilitate

- Doresc sa aprofundam parteneriatul strategic cu SUA nu doar in zona militara ci si in cel al schimburilor economice si culturale.

- Nu putem fi doar beneficiari ci trebuie sa fim si furnizori de securitate. Trebuie sa sustinem cresterea bugetului pentru armata. Daca este nevoie, voi merge si voi discuta cu partenerii europeni aceasta crsetere a bugetului, mai ales in acest context international.

- In primele 6 luni de mandat voi prezenta o strategie a Romaniei in domeniul apararii.

- Salutam cu totii alegerile din R. Moldova, un rezultat care insa ne obliga ca in urmatorii ani sa fim cei mai buni sustinatori ai fratelor nostri din R. Moldova pentru ca obiectivele lor occidentale sa se implineasca.

- Cu totii ne dorim o transformare profunda a societatii in care traim. Schimbarule de legislatie sunt doar un pas, trebuie insotite de o schimbare de mentalitati, practici si mod de lucru.

- Imi doresc o Romanie scoasa din sfera senzationalului.

- Lucrul bine facut inseamna ca vom construi consens nu doar in declaratie ci si in actiune

- Mai presus de toate imi dorec o natiune puternica. Natiunea romana este mai mare decat suma intereselor, succeselor si actiunilor individuale.

- Suntem o singura natiune cu valori, obiective, o natiune de cetateni care stie ce vrea in Europa, in lume si mai ales care stie ce vrea pentru sine.

- Vreau ca pentru fiecare român să fie o onoare şi o mândrie că face parte din această naţiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel