Urmărește emisiunea live


Klaus Iohannis, tenis. Pasiune mai puțin cunoscută a noului președinte

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Noul președinte al României, Klaus Iohannis, are o pasiune mai puțin cunoscută - tenisul. Luni seară, după ce a revenit la Sibiu din Capitală, Klaus Iohannis a jucat tenis cu tânărul sportiv Victor Cornea, la academia antrenorului Marius Vecerdea.

Meciul a fost programat încă de la orele prânzului: "Cu cinci minute înaintea conferinţei de presă pe care a avut-o (n.r. - luni) m-a sunat şi mi-a spus că ajunge diseară la tenis", a dezvăluit Marius Vecerdea pentru prosport.ro. Antrenorul este cel care l-a convins pe Klaus Iohannis să joace tenis, începând cu 2010. De atunci, preşedintele ales al României a devenit un fan al sportului alb şi a susţinut inclusiv un turneu de tenis, "Sibiu Open".

Pe teren în ziua alegerilor

"La început mi-a fost foarte greu să-l conving să susţină turneul, în perioada 2007-2009 nu am avut niciun răspuns. Din 2010 a venit însă alături de noi şi a devenit un mare fan al tenisului. Şi duminică, în ziua alegerilor, dar şi luni a venit la teren. Ziua de duminică a preşedintelui a început la tenis. Apoi au urmat biserica, votul, lunch-ul şi ulterior a plecat spre Bucureşti", a povestit Marius Vecerdea.

Vezi și: Premieră absolută în politica românească! Ce a reușit Iohannis

Ce l-a convins pe Iohannis să revină pe teren

"Povestea este foarte interesantă. A avut câţiva antrenori între 2006 şi 2010, pentru a se iniţia, dar de fiecare dată a renunţat rapid. În 2010 au fost unele persoane care au încercat să-l convingă să se antreneze cu mine, dar nu mai părea atât de interesat. A devenit receptiv după ce i-am prezentat faptul că în Academie avem şi un program mental-coaching. Cheia a reprezentat-o partea de coordonare mentală şi exerciţiul fizic prin tenis. A devenit foarte implicat şi am fost suprins să constat că orice carte pe care i-am sugerat-o a citit-o, apoi am discutat-o. A avut o colaborare de mental-coaching şi în campania electorală. A recepţionat foarte bine ideea de educare prin sportul-tenis. În programul domniei sale, la punctul 1, educaţia este pe primul loc" , a continuat antrenorul de tenis.

Campania electorală l-a împiedicat să ajungă pe teren

Campania electorală l-a împiedicat pe Klaus Iohannis să joace tenis la fel de des ca înainte, când ajungea la teren și de patru ori pe săptămână, după cum a afirmat antrenorul preşedintelui: "Are o disciplină incredibilă, niciodată nu a întârziat măcar un minut. Spunea o oră şi venea mereu la fix. În campania electorală chiar şi-a cerut scuze că nu poate veni mai des".

Citește și: Episod mai puțin cunoscut din viața lui Iohannis: Ce dezamăgire a trăit

Progresele tenisman-ului Iohannis

"La început era destul de puţin mobil, dar a progresat suprinzător de mult. Nu îşi doreşte să se implice foarte mult în joc, nu intră pe teren decât la simplu şi are plăcerea de a avea în faţa lui antrenori, sportivi care dau hotărât în minge. Obiectivele lui pe teren sunt altele decât punctajul, în primul rând de mişcare, să ajungă să lovească mingea cât mai bine", a prezentat Marius Vecerdea progresele lui Klaus Iohannis pe terenul de tenis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel