Klaus Iohannis: România are o datorie de necontestat faţă de R. Moldova

Aflat într-o vizită la Chișinău, în ultima zi de campanie electorală în Republica Moldova, preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat că România sprijină aderarea Moldovei la Uniunea Europeană prin susţinerea permanentă a intereselor acestei ţări.

"Avem o limbă comună, istorie comună, cultură comună, tradiţii pe care ţările noastre le împărtăşesc. Nu există o altă ţară decât Republica Moldova care este atât de importantă pentru noi, românii, pentru România, pentru relaţiile externe ale României. România cu siguranţă are o datorie de necontestat faţă de Republica Moldova - constituirea unui spaţiu comun de democraţie, stabilitate şi prosperitate pentru cetăţenii români şi moldoveni, iar unul din obiectivele principale ale politicii externe ale României este susţinerea în cel mai clar mod cu putinţă (...) a parcursului european al Republicii Moldova", a susţinut Iohannis la Chişinău, după întrevederea cu preşedintele Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat.

Aderarea Republicii Moldova este un proiect naţional al României

El a arătat că evoluţia Republicii Moldova în relaţia cu UE a fost impresionantă, subliniind că între această ţară şi Uniunea Europeană va exista o zonă de liber schimb susţinută pe reducerea taxelor vamale şi accesul nelimitat aplicat produselor moldoveneşti pe marea piaţă europeană. De asemenea, Iohannis a indicat că cetăţenii moldoveni nu mai au nevoie de viză când doresc să călătorească în spaţiul Schengen.

Preşedintele ales a subliniat că aceştia sunt paşi importanţi în procesul de integrare completă a Republicii Moldova în UE.

"România, pot să vă asigur, va sprijini ca şi până acum aderarea prin susţinerea permanentă a intereselor Republicii Moldova în faţa UE. Aderarea Republicii Moldova este un proiect naţional al României şi vă mărturisesc că îmi doresc mult să se întâmple în perioada mandatului meu de preşedinte al României", a adăgat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel