Klaus Iohannis, reacție TOTAL NEAȘTEPTATĂ după rezultatul alegerilor

Klaus Iohannis a avut prima reacție după alegerile locale de duminică. 

Președintele a spus că a picat bine vizita de la Luxemburg astfel încât lucrurile să se mai calmeze în țară, să se dea rezultatele finale. Apoi, Klaus Iohannis a zis că va face o analiză a rezultatului.

Întrebat dacă a vorbit cu liderii PNL, președintele a spus că nu va comenta rezultatele unui partid sau altul pe motiv că un șef de stat nu face acest lucru, informează Antena 3.

Klaus Iohannis a mai zis că este nevoie de o analiză pentru a vedea ce vrea electoratul și pentru ca partidele să înțeleagă că oferta lor trebuie schimbată.

Mai mult decât atât, a spus că a fost întrebat în vizita de la Luxemburg cum au fost alese persoane cu probleme penale.

'Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi, din păcate, trebuie să recunosc că şi aici am fost întrebat de ce este posibil în România să fie alese persoane care au probleme cu legea. Eu le-am explicat că procesul de combatere a corupţiei în România este un proces dureros care este în curs. Suntem, încă, foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege de ce este important să avem o clasă politică curată şi în continuare cred că asta este o obligaţie de-a mea să insist pe importanţa schimbării clasei politice. Ori, la modul să o luăm pe asta şi să scoatem alta din sertar nu se poate aşa ceva, ci să insist pe curăţenia clasei politice', a declarat Iohannis, întrebat cum comentează faptul că au fost aleşi primari care au probleme în justiţie.

Marți, șeful statului român va vizita complexul Esch/Belval, Universitatea Belval, se va întâlni cu studenți români și va participa la un eveniment economic organizat de Camera de Comerț din Luxemburg.

[citeste si]

De asemenea, președintele Iohannis va participa la dejunul oferit de prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, la Muzeul de Artă Modernă. Șeful statului va susține o conferință de presă comună cu oficialul luxemburghez.

Tot marți, el va vizita Muzeul Național de Istorie și Artă și va participa la recepția oferită la Abația Neumunster — Le Cloitre Wercollier de către Marele Duce și Marea Ducesă, unde sunt așteptați să participe oficialități luxemburgheze, reprezentanți ai instituțiilor europene cu sediul la Luxemburg și membri ai comunității românești.

Președintele Klaus Iohannis efectuează luni și marți o vizită de stat la Luxemburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel