Klaus Iohannis, proces cu ANI la ÎCCJ. Livia Stanciu: Sunt trei ipoteze

Președintele ÎCCJ, Livia Stanciu, a declarat, vineri, că în cauze similare cu dosarul lui Klaus Iohannis cu ANI, magistrații au așteptat decizia Curții Constituționale (CCR). Hotărârea CCR poate duce la revizuirea ÎCCJ. 

"În alte cauze cu obiect similar a fost invocată la Curtea Consituţională excepţia de neconstituţionalitate a textului articolului 87 alineatul 1 litera f din Legea 161/2003, text de lege care vizează exact incompatibilitatea despre care se discută în această cauză, a dosarului Iohannis. Tot de la colegi am înţeles că această excepţie de neconstituţionalitate are termen la CC pe data de 4 noiembrie, iar instanţa supremă în cauze identice, cu obiect identic, înainte de a se cunoaşte că domnul Iohannis, care este parte în acest dosar, reprezenta candidatul formaţiunii politice pentru preşedinţia României, în acele cauze instanţa supremă a suspendat judecata pentru a trimite la CC dosarul să se pronunţe pe acea excepţie de neconstituţionalitate. Este decizia colegilor mei", a spus judecătorul Livia Stanciu.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Monica Macovei, vals cu Radu Moraru, la Nașul TV- VIDEO

Referitor la posibilitatea ca ÎCCJ să finalizeze dosarul Klaus Iohannis-ANI pe incompatibilitate după alegerile prezidențiale, Livia Stanciu a făcut trimitere la trei ipoteze din art. 493, alineatele 5-7 din Codul de procedură civilă, potrivit Hotnews

"Acolo sunt prevăzute trei ipoteze, nu mă pot pronunța eu în locul colegilor nostri. Sunt trei ipoteze care permit trei soluții distincte pe care le pot lua colegii judecători în faza admisibilității în principiu. Nu le pot explicita eu, pentru că se poate interpreta ca în mod indirect președintele ÎCCJ, arătând aceste variante de soluții, ar exercita în mod direct, și avem și unii oameni care nu sunt intotdeauna de bună credință, de aceea mă abțin să fac astfel de precizări", a precizat Livia Stanciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel