Klaus Iohannis, mesaj pentru studenți: Să rămâneți la fel de motivați și implicați în transformările necesare educaţiei

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj pentru studenți, felicitându-i pentru "implicarea continuă și susținută, atât în reforma profundă a sistemului de învățământ superior românesc, cât și în transformarea democratică a societății românești".

Mesajul președintelui Klaus Iohannis a fost transmis cu ocazia celebrării a 15 ani de existență a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și a celei de-a zecea ediții a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR).

"Îmi doresc să rămâneți în continuare la fel de motivaţi şi implicaţi în transformările necesare, pentru ca educaţia să reprezinte în mod real un pilon solid al României puternice. Vă asigur de sprijinul meu în demersurile pentru prioritizarea acestui sector, prea des invocat şi prea puţin sprijinit pentru importanţa sa imediată şi pe termen lung", precizează președintele Iohannis, potrivit Agerpres.

Studenții români, participanți activi la tranziția către o societate democratică

De asemenea, președintele României amintește de contribuția studenților români la Revoluția din decembrie 1989, subliniind că mulți dintre ei au devenit eroi sau martiri.

"Suflul mişcării studenţeşti autentice şi libere a reînviat în acele momente de criză profundă. În diferite forme de organizare, studenţii români au participat activ la tranziţia către o societate democratică, păstrând vie flacăra speranţei într-o societate mai bună, atât la nivelul întregii ţări, cât şi în fiecare centru universitar sau în fiecare universitate din România", se precizează în mesaj.

Iohannis, atenționat de un lider PNL: "Nu poți să pedepsești societatea"

Președintele Iohannis s-a referit, totodată, la celebrarea, în curând, a o sută de ani de unitate și modernitate a statului român, precum și la faptul că România își va asuma pentru prima dată, în 2019, Președinția Consiliului European, două momente care "arată că destinul României moderne este direct, indisolubil legat de misiunea și apartenența sa europeană. Faptul că această federație este membru cu drepturi depline în Organizația Europeană a Studenților constituie recunoașterea independenței, legitimității și a reprezentativității ANOSR, păstrate de-a lungul întregii sale existențe, precum și o oportunitate de fructificare a potențialului său în pregătirea evenimentelor din anul 2019".

Președintele Iohannis a continuat, relevând "viziunea, maturitatea și forța de schimbare" a studenților, prin colaborarea continuă cu autoritățile publice din sfera educației, precum și cu ceilalți actori din sistem, "calități esențiale în construirea unui sistem de învățământ superior de calitate, care să faciliteze atingerea potențialului maxim al fiecărui cetățean român și mai ales al tinerilor, indiferent de mediul de proveniență sau de caracteristicile personale".

Avertisment pentru viitorii studenți din România. Ce se întâmplă în facultăți

"În acest mod, precum şi prin capacitatea de a face auzită vocea studenţilor români, contribuiți activ la dezvoltarea societății românești, prin creşterea calităţii şi relevanţei educaţiei.

În final, doresc să vă urez mulți ani de critică constructivă, implicare activă şi reprezentare a intereselor studenţilor români de toate vârstele”, conchide președintele Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel