Klaus Iohannis, mesaj către Vladimir Putin

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, susţine, într-o postare pe Facebook,  "nevoia menţinerii unui dialog cu Federaţia Rusă", cerând în acelaşi timp menţinerea sancţiunilor economice împotriva acesteia "atât timp cât suveranitatea Ucrainei este amenințată".

"Liderii UE au consacrat summitul european viitorului relaţiei UE cu Moscova. Susțin, alături de șefii de stat europeni, nevoia menținerii unui dialog cu Federația Rusă. În același timp, sancțiunile economice împotriva statului rus trebuie la rândul lor menținute atât timp cât suveranitatea Ucrainei este amenințată.

sanctiuni economice, În drumul nostru comun și pentru a răspunde provocărilor de orice natură, o politică externă coerentă a statelor membre UE este fundamentală. Folosirea instrumentelor de natură economică este o realitate a relațiilor internaționale. Salut cu această ocazia decizia luată mai devreme în această săptămână de Parlamentul European de a spori volumul importurilor de fructe fără taxe din Republica Moldova în Uniunea Europeană. Embargoul impus statului moldovean de Federația Rusă este contracarat de solidaritatea cetățenilor europeni", a scris Iohannis pe facebook.

Citește și: Klaus Iohannis. Lista consilierilor de la Cotroceni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel