Klaus Iohannis-Laura Codruța Kovesi, întâlnire la 25 de ani de la înființarea Grupului pentru Dialog Social

Laura Codruta Kovesi, Klaus Iohannis
Laura Codruta Kovesi, Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți, cu Procurorul General al DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Cei doi au fost invitați la recepţia ocazionată de aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Grupului pentru Dialog Social şi de la apariţia primului număr al Revistei 22. Au ma fost prezenți reprezentanţi ai mediului politic, scriitori, reprezentanţi ai societăţii civile, şefi de instituţii. Sociologul Vasile Dâncu, scriitoarea Ana Blandiana, Gabriel Liiceanu, şeful ANI, Horia Georgescu, liderul UDMR Kelemen Hunor, parlamentarul Radu F Alexandru, Sever Voinescu, s-au aflat printre invitaţi.

La eveniment a fost invitat şi fostul preşedinte Traian Băsescu, dar a declinat invitaţia.

"În ianuarie 1990 părea un gest dificil, dacă nu imposibil, să înfiinţezi un grup de reflecţie şi o revistă de atitudine. Se fructifica, astfel, experienţa libertăţii la câteva zile după prăbuşirea unei dictaturi. Un club de dezbateri între intelectuali de diferite profesii, orientări politice şi viziuni asupra societăţii reprezintă în sine o grea misiune. A fi în dezacord cu puterea politică, a acţiona critic în raport cu numeroşi actori din societate reprezintă o dovadă a curajului şi a lucidităţii. Nu mulţi erau dispuşi să şi le asume. Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22 au fost vestitori de vremuri noi într-un context extrem de tulbure. Bătăliile pe care le-aţi purtat pe scena României postcomuniste sunt etape ale democratizării prin care a trecut societatea românească", a afirmat președintele Klaus Iohannis, potrivit Mediafax

Daniel Savu: "Viitorul șef al SRI, în plic către Iohannis, din exterior". Bogdan Chirieac: "Vă auziți ce spuneți?". Codrin Ștefănescu: "Fabulos de grav"

Preşedintele a mai arătat că "25 de ani e o frumoasă vârstă a maturităţii care presupune păstrarea obiectivităţii şi a spiritului lucid în analiza vieţii noastre politice".

"De-a lungul timpului, dincolo de simpatii sau critici la adresa oamenilor politici, dincolo de opţiuni conjuncturale, GDS a apărat valorile democraţiei şi ale pluralismului. Aceasta este, de fapt, după 25 de ani, contribuţia dumneavoastră cea mai valoroasă la istoria recentă a României. Vă încurajez să continuaţi şi să ne revedem şi la aniversările următoare cu aceeaşi dorinţă de a sluji cu responsabilitate interesul public", le-a transmis Klaus Iohannis reprezentanţilor GDS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel