Klaus Iohannis, interviu Germania. "A sosit momentul să abordăm problema foarte concret"

Klaus Iohannis este plecat într-o vizită oficială în Germania. Președintele critică, într-un interviu pentru postul public de radio ARD, atitudinea prietenoasă a premierului maghiar Viktor Orban față de Rusia și pledează pentru unitatea statelor europene în politica față de Rusia. 

Președintele a cerut o prezență mai puternică a NATO în România, afirmând că-și dorește mai mult sprijin de la NATO, cum ar fi prin găzduirea unui centru de comandă de divizie. Klaus Iohannis promite că, la nevoie, țara noastră va susține sancțiuni mai aspre împotriva Moscovei. "România a sprijinit de la bun început sancțiunile împotriva Rusiei. Vom merge mai departe alături de partenerii noștri europeni", a declarat președintele, potrivit RFI. Președintele precizează că România nu este amenințată direct de Rusia, dar țara se află într-o poziție geografică "expusă". 

Miliardar român, urmărit pentru dare de mită, mort în toaleta unui avion

Despre Schengen, Klaus Iohannis a declarat că nu trebuie construită o Europă cu două viteze, ci una unită, iar în acest conceptă stă și libertatea de mișcare a cetățenilor, acolo unde sunt îndeplinite condițiile, pe care, spune președintele, România le îndeplinește încă 2011. "A sosit momentul să abordăm problema foarte concret", a subliniat Klaus Iohannis. 

Președintele a adăugat că România este mult mai bună decât imaginea pe care o are, iar pentru o a se potrivi aparența cu esența, "trebuie să ne străduim cu toții mai mult". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel