KLAUS IOHANNIS - INCOMPATIBILITATE. ICCJ a admis în principiu recursul ANI. Primul termen pe 14 IANUARIE

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis marți în principiu recursul ANI în procesul în care președintele ales al României, Klaus Iohannis, este acuzat de incompatibilitate. 

Judecarea fondului va începe pe 14 ianuarie 2015

Magistrații de la ÎCCJ vor trece la judecarea pe fond a dosarului, iar primul termen de la Curtea Supremă a fost stabilit pentru data de 14 ianuarie, când vor fi citate la proces cele două părți - Klaus Iohannis şi un reprezentant al Agenţiei Naţionale de Integritate.

KLAUS IOHANNIS - INCOMPATIBILITATE ANI. Lucian Bolcaș, după ce ICCJ a admis în principiu recursul ANI: Problema se va decide la CCR

"Admite în principiu recursul declarat de Agenția Națională de Integritate împotriva Sentinței nr.235 din 25 septembrie 2013 a Curții de Apel Alba Iulia — Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Fixează termen de judecată pe fond a recursului la 14 ianuarie 2015 — Completul de judecată nr.2. Cu citarea părților", se arată în decizia instanței.

Decizia a fost luată în cameră de consiliu, de un complet format din trei judecători, scrie Mediafax. Aceștia au analizat admisibilitatea în principiu a judecării în recurs a dosarului în care primarul Sibiului a contestat raportul ANI ce îl declara încompatibil în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe.

KLAUS IOHANNIS - PROCES ANI, INCOMPATIBILITATE. Sergiu Andon: Iohannis își va duce mandatul la capăt, indiferent de sentința ICCJ

Raportul ANI, desființat de Curtea de Apel

Recursul a fost formulat de Agenţia Naţională de Integritate, după ce în septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia lui Klaus Iohannis şi a dispus anularea deciziei de incompatibilitate.

Înalta Curte de Casație și Justiție este cea care va decide definitiv dacă preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a fost sau nu în incompatibilitate.

Citește și: Performanță fără precedent reușită de Iohannis: L-a învins pe Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel