Klaus Iohannis, în La Repubblica: "Putem reexamina relaţiile cu Moscova, când ..."

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a acordat un interviu publicației italiene La Repubblica. Klaus Iohannis a vorbit despre relațiile dintre România și Rusia și a precizat că acestea ar putea fi "reexaminate" în momentul în care vor fi depășite anumite obstacole.

Întrebat dacă există posibilitatea unei relaţii normale cu Rusia condusă de preşedintele Vladimir Putin, Klaus Iohannis a răspuns, citat de Mediafax: "În prezent, situaţia este mai dificilă. Este necesară o acţiune comună la nivel european. În momentul de faţă, relaţia cu Rusia este influenţată de criza din Ucraina şi de percepţia privind o politică agresivă, incompatibilă cu dreptul internaţional. Când vor fi depăşite aceste obstacole, putem reexamina relaţiile cu Moscova".

Chestionat cum vede tensiunile dintre UE şi Rusia privind Ucraina şi R.Moldova, dar și divergenţele din zona euro, președintele ales al României a replicat: "Criza economică afectează soliditatea instituţiilor europene, încetinind atât procesul de federalizare, cât şi extinderea. Când momentul critic al crizei economice va fi depăşit, trebuie să relansăm şi să intensificăm ambele procese. Cel mai important este să evităm o Europă cu două viteze. Visez la o Europă mai puternică, unită de valori şi principii comune, de un parteneriat real".

Vezi și: Radu Banciu, scenariu negru pentru Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel