Klaus Iohannis explică episodul ”Ghinion!” în cartea sa, ”Primul pas”. Pe cine dă vina

Preşedintele Klaus Iohannis explică episodul ”Ghinion!” din campania electorală pentru Cotroceni și susține că de vină pentru acea replică este doar el, pentru că a lăsat ”garda jos”. Șeful statului adaugă însă că se aștepta la ”un mediu prietenos” în acea emisiune, dar s-a trezit ”față în faţă cu un moderator foarte agresiv”.

”Nu întotdeauna astfel de întâlniri cu jurnaliştii decurg bine, aşa cum ţi‑ai dori de fiecare dată. Un astfel de moment, care mi‑a displăcut profund, a fost acela în care am rostit de‑acum celebra replică ‘Ghinion!‘, care a făcut deja istorie. Am trecut peste acel moment, însă admit că a fost doar vina mea, întrucât am lăsat garda jos. M‑am dus la o emisiune unde am considerat că există un mediu prietenos, dar m‑am trezit faţă în faţă cu un moderator foarte agresiv. Şi, în loc să‑mi păstrez calmul, cum procedez în mod normal, am reacţionat la atacul moderatorului, lucru pe care apoi nu l‑am mai făcut. Concluzia este cât se poate de simplă: nu pot să‑l fac mai bun pe omul din faţa mea, dar pe mine pot să mă fac mai bun. Mulţi au fost şocaţi de acel moment şi au crezut că a fost o mare greşeală. Eu nu am perceput lucrurile aşa”, scrie Klaus Iohannis în noua sa carte, potrivit gandul.info.

Vezi și: Iohannis denunță un blat Ponta-Băsescu. Ce detalii oferă președintele

Şeful statului susține că acel cuvânt a ”fost o scăpare verbală evidentă, o eroare de exprimare”, dar precizează că nu a avut intenţia de a jigni pe cineva.

”Nu am emis o afirmaţie în sine jignitoare şi în niciun caz menită să‑mi aducă vreun câştig. Or, aşa cum a fost scoasă din context, părea că vreau să‑i jignesc pe dascăli şi că sunt arogant. Nici vorbă de aşa ceva. În scurt timp, oamenii au demonstrat că au inţeles bine ceea ce am vrut să spun în acel caz”, continuă Klaus Iohannis în cartea sa.

Într-o emisiune live difuzată pe 15 octombrie, primarul de atunci al Sibiului a fost întrebat din ce fonduri şi-a cumpărat cele şase case.  

Chestionat ce gândeşte un profesor când aude că un alt cadru didactic a putut cumpăra din salariu şase case, prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a răspuns: ”Ghinion!”, după care a completat: ”Ghinion pentru mine!”.

Citește și: Mircea Badea îi adresează o întrebare publică lui Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel