Klaus Iohannis, două greșeli. Victor Ponta: Profund incorect, ca testele de la Volkswagen

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, în emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3 realizată de Răzvan Dumitrescu, că președintele Klaus Iohannis a făcut două greșeli. În plus, prim-ministrul vede la moțiunea de cenzură a PNL două lucruri pozitive. 

Premierul Victor Ponta consideră că președintele Klaus Iohannis a greșit când s-a exprimat public cu privire la dosarul său și cu privire la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. 

Întrebat dacă a vorbit cu președintele despre acuzațiile ce i se aduc, premierul a răspuns: "Da, la un moment dat i-am spus. (Klaus Iohannis- n.r.) Nu a spus nimic. A ascultat. I-am spus la momentul la care expertiza dispusă în dosar a arătat că mi-am plătit până la ultimul leu taxele și impozitele. Nu a spus nimic, nici nu trebuia să comenteze". Premierul a criticat poziția președintelui cu privire la moțiunea de cenzură a PNL: "E profund incorect. Ca testele de poluare ale Volkswagen, așa e și dl Klaus Iohannis. A candidat la președinția României cu un proces în instanță". Victor Ponta îl aseamănă pe Klaus Iohannis cu Traian Băsescu, pentru că actualul președinte ar putea să creeze o instabilitate politică din cauza dorinței sale de a avea propriul guvern, așa cum a avut fostul președinte în 2010. 

Relația Președinție-Guvern

Despre relația președinte-premier, Victor Ponta spune că "nu funcționează cum trebuia și cum mi-aș dori. N-am chestiuni personale, nu gândesc cu ficatul, îmi fac treaba, ne batem împreună cât putem pentru interesul României. N-am avut scene ca pe vremea lui Traian Băsescu. E o relație instituțională normală". 

Despre dosar

Premierul spune că se aștepta de când a fost demarată urmărirea penală să fie trimis în judecată pentru că procurorul de caz nu a luat în seamă dovezile pe care el le-a adus. Victor Ponta spune că va merge în fața judecătorului unde va spune ce are de spus, ceea ce este bine. 

Moțiunea de cenzură. Două aspecte pozitive

Premierul a adăugat: "Mâine este moțiunea de cenzură la care văd două lucruri pozitive, nu există nicio critică la adresa politicii economice-sociale. Al doilea lucru bun este că în acest an nu se mai poate depune o altă moțiune de cenzură. Asta înseamnă că putem să ne concentrăm cu toții pe subiecte importante: problema achizițiilor publice pentru că avem bani în plus dar nu facem achiziții, legea salarizării în sistemul bugetar, bugetul pe 2016". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel