Klaus Iohannis, declarații după ședința CSAT

Klaus Iohannis face declarații după ședința CSAT, în care s-a discutat mandatul României la summitul NATO de la Varșovia, activitatea SRI, dar și scandalul din sănătate, într-o conferință de presă în care va anunța ce soluții de vor lua pentru gestionarea acestei crize.

"Am analizat situația din Sănătate. Nu este vorba doar despre un aspect singular, ci despre siguranța vieții oamenilor și despre sănătatea publică. Aici putem include și chestiuni care țin de medicamente și siguranță, nu doar de biocide. Am convenit un plan de acțiune referitor la norme, proceduri, laburatoare", a declarat președintele României.

Acesta a explicat ce înseamnă normele convenite în planul discutat în ședința CSAT. 

"Norme. Avem nevoie de norme aliniate la cerințele UE, în ceea ce privește biocidele, mai exigente, mai aplicate, cu sancțiuni severe. S-a convenit ca un pachet de norme să fie eliberat de Guvern până la sfârșitul lunii iulie. Se va constitui un grup de experți care să lucreze la acest de norme. Acestea privesc modul în care se pun pe piața produsele biocide, dar și curățenia, dezinfecția și sterilizarea în spitale, conformitatea cu standardele europene, activitatea de control și inspecție sanitară de stat și întârirea capacității de control a Ministerului Sănătății", a susținut Klaus Iohannis.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel