Klaus Iohannis dă asaltul la adresa puterii: Atacuri fără precedent la adresa lui Victor Ponta și a Guvernului

Președintele Klaus Iohannis a lansat, vineri, atacuri fără precedent la adresa Guvernului și a premierului Victor Ponta. 

Cu ocazia conferinței de presă susținute la întoarcerea din Polonia, șeful statului s-a declarat nemulțumit de scandalul provocat de implementarea cardului de sănătate, dar și de faptul că nu a fost informat despre vizita întreprinsă de liderul Executivului în Țările Arabe.

”Guvernul a pregătit prost implementarea cardului de sănătate”

”Este o problemă reală. Guvernul a pregătit prost implementarea cardului de sănătate. Am văzut mii de oameni care stau la cozi, care nu pot beneficia de serviciile de sănătate la care sunt îndreptățiți. Este un scandal public”, a comentat președintele pe marginea scandalului provocat de implementarea cardului de sănătate.

Întrebat dacă va vorbi cu premierul pe această temă, Klaus Iohannis a răspuns ferm: ”Evident că voi vorbi!”.

”Ponta, discuții senzaționale, nu știm exact despre ce”

Chestionat dacă a discutat cu Victor Ponta înainte de turneul efectuat de acesta în Țările Arabe, șeful statului a replicat: ”Primul-ministru Victor Ponta a plecat pe cont propriu. Nu a discutat cu mine în prealabil vizita pe care a făcut-o în statele din Arabia. M-a informat după ce a revenit în țară că a fost acolo și că a avut niște discuții senzaționale, nu știm exact despre ce, dar se pare că au fost foarte bune. Este o metodă inedită de a face politică externă, fiecare de capul lui, dar, probabil, așa a înțeles prim-ministrul Victor Ponta că trebuie să se întâmple politica externă”. 

Întrebat cum dorește să regleze aceste disfuncționalități, Klaus Iohannis a răspuns: ”Foarte simplu. Nu solicit lucruri extraordinare și nici complicate. Solicit lucruri pe care și dl prim-ministru ar putea să le facă: o discuție lămuritoare înainte cu siguranță va ajuta”.

Cât despre relația cu premierul la acest moment, președintele a declarat: ”Relația mea este exact relația pe care am definit-o la începutul mandatului: o relație instituțională, cu sincopele de rigoare, dar și cu unele părți bune”.

Citește și: Ce stă în spatele ideii că președintele Iohannis nu grăbeşte ajungerea la guvernare a PNL?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel