KLAUS IOHANNIS, CONSULTĂRI COTROCENI. Victor Ponta: Am ridicat o problemă. PNL nu are nicio poziție

Victor Ponta, la sediul DC News
Victor Ponta, la sediul DC News

Premierul Victor Ponta a ridicat problema revizuirii Constituției în consultările cu președintele Klaus Iohannis. 

"Am ridicat o problemă președintelui și i-am solicitat sprijinul măcar pentru a ne clarifica. Faptul că la pachet cu modificarea legilor electorale era în discuție o revizuire a Constituției. Din păcate, colegii de la PNL nu au nicio poziție în acest moment, nu au luat o decizie politică dacă mai susțin sau nu acest lucru și e important să știm dacă mai putem să facem în acest an revizuirea Constituției sau dacă e un proiect pe care PNL nu-l mai consideră de actualitate. Din punctul nostru de vedere, ar fi o mare greșeală, pentru că e nevoie de modificări constituționale", a spus Victor Ponta, la Palatul Cotroceni.

Premierul a afirmat că în ceea ce privește revizuirea Constituției s-a ajuns într-o fază "foarte avansată", având în vedere că există deja poziția oficială atât a Comisiei de la Veneția, cât și a Curții Constituționale a Românei și mai trebuie făcut "pasul următor".

"Să rămână textele considerate acceptabile de către Comisia de la Veneția și Curtea Constituțională și să trecem prin cele două Camere și după aceea prin referendum", a explicat Victor Ponta în ce ar consta faza următoare în procesul de revizuire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel