KLAUS IOHANNIS. ANI cere ÎCCJ urgentarea termenului de judecată în procesul de incompatiblitate al lui Klaus Iohannis

Agenția Națională de Integritate (ANI) a cerut Înaltei Curți să stabilească termenul de judecată pentru 33 de dosare de incompatibilitate.

VEZI ȘI: Șerban Huidu, despre ADEVĂRATUL MOTIV legat de moartea lui Claudiu Roman

Printre acestea se află şi recursul în dosarul în care ANI îl acuză pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, de incompatibilitate, anunță B1 TV.

În primă fază, ANI a întocmit un raport prin care a constata faptul că prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, iar acesta a atacat ANI.

În 2 iulie, ANI a depus o cerere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de strămutare a dosarului de incompatibilitate, de la Curtea de Apel Alba-Iulia la o altă instanţă egală în grad. Cererea a fost judecată de instanţa supremă în 20 septembrie, 2013.

Dosarul a fost înregistrat pe data de 25 noiembrie 2013 la ÎCCJ, însă nu s-a dat pana acum un termen al judecării acestui proces, deși au trecut 10 luni, notează B1 TV.

Acest subiect a fost comentat de Alina Gorghiu, purtător de cuvânt PNL.

"ÎCCJ nu face altceva decât să analizeze aspectele de procedură, dacă au fost respectate sau nu de Curtea de Apel Alba. Din acest punct de vedere, nu am nicio emoție dacă procesul se va judeca cu două săptămâni mai devreme sau cu cinci luni mai târziu. Important este că avem o soluție. ÎCCJ nu va putea să dea altă soluție decât cea de la Curtea de Apel Alba. Este foarte bine că s-a făcut o o solicitare din partea ANI. Sunt absolut convinsă că ÎCCJ știe care este calendarul oportun pentru a judeca dosarele din propria ogradă. Nu știu dacă această solicitare din partea ANI va fi acceptată sau nu. Noi, cei din ACL, nu avem nicio emoție cu privire la termenul pe care instanța ar putea să-l acorde și nici măcar cu privire la soluție", a spus Alina Gorghiu la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel