Klaus Iohannis a numit doi ambasadori

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele prin care le-a acreditat pe Daniela Brândușa Băzăvan și pe Ioana Bivolaru în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Maroc, respectiv în Republica Portugheză.

În luna aprilie, comisiile reunite de politică externă ale Parlamentului au avizat-o favorabil, cu unanimitate de voturi, pe Daniela Brândușa Băzăvan, propusă ambasador în Regatul Maroc, conform Agerpres.

"Prioritățile mandatului meu sunt următoarele: intensificarea dialogului politico-diplomatic, cooperarea economică, în domeniul cultural și educațional și relația cu comunitatea românească. În domeniul intensificării dialogului politico-diplomatic: dinamizarea relației bilaterale, prin organizarea unei vizite de stat, fie în România, fie în Maroc, având în vedere că ultima vizită la acest nivel s-a desfășurat în anul 1994, la Casablanca; organizarea unei vizite la nivel de premier, fie în România, fie în Maroc, ținând cont de calendarul electoral al celor două țări; intensificarea dialogului între cele două Parlamente", a spus Daniela Brândușa Băzăvan la audierile din Parlament.

Tot în aprilie, a primit și Ioana Bivolaru aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de politică externă pentru a ocupa funcția de ambasador în Portugalia.

La audieri, Ioana Bivolaru a punctat că își propune să consolideze și să diversifice parteneriatul dintre cele două țări.

"Îmi propun ca în mandatul meu să consolidez și să diversific parteneriatul construit deja cu Republica Portugheză cu accent pe trei mari priorități. Primul obiectiv vizează în mod evident intensificarea dialogului politico-diplomatic, inclusiv consolidarea parteneriatului în domeniul apărării, a doua prioritate vizează dezvoltarea relațiilor economice bilaterale, iar a treia prioritate vizează comunitatea de români din Portugalia și intensificarea legăturilor din domeniul culturii", a arătat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel