Kelemen Hunor: Decizia CCR este una firească. Nu trebuie să dramatizăm

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat vineri, la Oradea, că decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) privind interceptările convorbirilor folosite în dosarele penale este firească şi pune lucrurile pe un făgaş normal.

'Era o decizie absolut firească. Nu pot să comentez prea mult, nu trebuie să ne speriem, nu trebuie să fim nici revoltaţi, nici mulţumiţi. Este o decizie firească ce pune lucrurile pe un făgaş normal. (...) Acest lucru nu înseamnă că nu pot fi urmăriţi cei care au încălcat legea. Pur şi simplu, un articol dintr-un text de lege a fost declarat neconstituţional. Această clarificare era necesară. E bine şi pentru sistemul judiciar şi pentru sistemul serviciilor de specialitate, dar cel mai important lucru este pentru fiecare om, pentru fiecare cetăţean. Şi astăzi în guvern se rezolvă această problemă. Nu văd eu nicio tragedie şi eu cred că viaţa merge mai departe', a declarat Kelemen Hunor.

El a mai spus că se aşteaptă ca în urma şedinţei CSAT să fie clarificată această situaţie, care nu trebuie dramatizată.

'Nu sunt membru al CSAT, nu ştiu ce se discută acolo, dar dacă era o problemă în urma acestei decizii a Curţii Constituţionale în ce priveşte munca celor de la Servicii, cred că se va rezolva. Printr-o ordonanţă de urgenţă. Am înţeles că se va da sau s-a dat astăzi. Nu trebuie să dramatizăm tot ce s-a întâmplat, pentru că nu s-a întâmplat o dramă. Un lucru s-a clarificat, care poate era bine să se clarifice acum doi sau trei ani', a mai spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a participat vineri seară la ceremonia de redezvelire a statuii revoluţionarului maghiar paşoptist Szacsvay Imre, monument istoric al oraşului reabilitat, în ultimii doi ani, de organizaţia judeţeană UDMR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel