Jurnalistă `salvată` de procuror. ”O adevărată pacoste pentru noi”

O jurnalistă din Republica Moldova era cât pe ce să ajungă în fața instanței din cauza unei știri cu privire la o numire într-o funcție. 

Jurnalista Mariana Rață a scris o știre despre Vladimir Botnari. El a fost numit șef al Direcției securitate din cadrul Moldtelecom, deși era judecată penal pentru neglijență în serviciu în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009, soldată cu moartea lui Valeriu Boboc. Vladimir Botnari a fost contactat atunci de Anticorupție.md, a confirmat că este angajat, dar a refuzat să ofere detalii despre funcție, potrivit deschide.md

Pentru că jurnalista din Republica Moldova a publicat știrea, Vladimir Botnari a depus o plângere împotriva sa. Procuratura a audiat părțile și a decis să nu înceapă o investigație. 

Societatea civilă și jurnaliștii s-au solidarizat cu Mariana Rață. 

Jurnalista a scris pe Facebook că ”Am vorbit cu procurorul şi m-a anunţat că a semnat ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale. E o victorie a noastră comună. A tuturor celor care s-au solidarizat. Va mulţumesc tuturor pentru susţinere. Problema însă rămâne. Interpretarea abuzivă a legii privind datele cu caracter personal devin o adevărată pacoste pentru noi. Haideţi să nu ne oprim şi să rămânem solidari pentru a ne revendică dreptul de a avea acces la informaţii publice pe care să le putem oferi cetăţenilor”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel