Urmărește emisiunea live


Jurnalist sub acoperire, recrutat de Statul Islamic

Un jurnalist sub acoperire de la The Sun s-a infiltrat printre jihadiștii care vor să comită atentate în Londra, după ce a fost recrutrat de o persoană afiliată grupării Stat Islamic.

Recrutorul, Abu Muslim Khurasani, l-a instruit două luni pe ziaristul sub acoperire folosind aplicația de mesaje criptate Telegram. Printre locurile vizate pentru atacuri teroriste se află Big Ben, London Bridge sau un centru comercial major.

"Invață de la Nisa. Ia o mașină pe care o poți parca într-o zonă aglomerată, cu foarte multă lume - și o armă pe care să o poți folosi la orice moment. În timp ce stai în mașină, folosește-le pe toate (gloanțele) și apasă repede pe buton. Ambele lucruri trebuie să se întâmple rapid. Fără pauze" l-a sfătuit jihadistul pe jurnalistul înfiltrat în rândurile lor.

[citeste si]

Ziaristul a primit și un ghid cu instrucțiuni privind contruirea unei bombe care să fie ascunsă în mașină, materiale pentru fabricarea acestora costând doar 300 de euro.

"Orice poate merge - camion, topor, orice, dacă Allah ne ajută. Ne vom aminti lucrarea ta - toate intențiile trebuie să îi servească lui Allah. El te va iubi pentru asta. Viața e foarte scurtă, ne vom întâlni în jannah (rai) în curând" era încurajat bărbatul.

Jurnalistul de la The Sun a trimis toate dovezile pe care le-a cumulat în perioada aceasta către poliția teroristă și serviciul secret MI5.

Vezi pozele aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel