Jurnalist american decapitat: Forțele speciale au eșuat să-l salveze

Forțele Speciale americane au executat recent o operațiune în Siria pentru a-l salva pe James Foley, jurnalistul care a sfârșit prin a fi decapitat de jihadiștii Statului Islamic, dar misiunea a eșuat, a anunțat miercuri Pentagonul.

Confirmarea cu privire la raidul nocturn, executat la începutul acestei veri, a venit ca urmare a întrebărilor dacă administrația Obama a făcut destul pentru a-i salva viața fotojurnalistului american James Foley. Pentagonul a oferit astfel prima confirmare că armata SUA efectuează operațiuni în partea controlată de insurgenți a Siriei, conform The Guardian.

În operațiune au fost implicate forțe speciale din toate structurile armatei americane. Un oficial al administrației a arătat că SUA a folosit elicoptere Black Hawk modificate și drone, acestea din urmă oferind acoperire pentru trupele terestre.

Secretarul de presă al Pentagonului, amiralul John Kirby, a precizat că misiunea a eșuat pentru că "ostaticii nu erau prezenți la locația reperată".

Jurnalist american decapitat. Londra, îngrozită: "Vor ataca Vestul"

Forțele speciale au intrat într-un schimb de focuri cu militanții ISIS, omorând "câțiva" dintre aceștia.

Oficialul a spus că ISIS "nu știa cu cine se luptă în acea seară și presupunem că nici Siria nu știa" de incursiunea secretă.

Este încă neclar câți jurnaliști au încercat să elibereze trupele de elită, pe care Kirby le-a numit "cele mai bune ale armatei americane". Cel puțin încă un jurnalist american, Steven Sotloff, este în custodia ISIS, jihadiștii amenințând că el ar putea fi următorul ucis dacă SUA nu încetează atacurile împotriva Statului Islamic.

Robert Caruso, un veteran al serviciilor de informații, spune că dezvăluirile Administrației SUA despre operațiunile secrete din Siria i-ar putea pune viața în pericol celuilalt jurnalist răpit.

"Este cavaleresc din partea Admnistrației să-l condamne pe Snowden, dar să-i pună în pericol pe ostaticii rămași", a spus Caruso.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel