Jurnalist: "Ameninţarea teroristă nu are chip, nici ţară"

Erik Bjerager, vicepreşedinte World Editors Forum, subliniază că ameninţarea teroristă, căreia media şi societatea trebuie să îi facă faţă, nu are un chip sau o ţară anume şi uneori, pentru jurnalişti, chiar politicile anti-terorism devin provocări. 

În cadrul conferinţei 'Protecţia jurnaliştilor şi libertatea presei', desfăşurată joi la Palatul Parlamentului, Erik Bjerager a spus, potrivit Agerpres: "Ne luptăm cu teroarea însăşi şi cu frica de teroare". Jurnalistul danez a subliniat că scopul atacurilor teroriste este "să distrugă societatea din interior", atrăgând atenţia, în context, că jurnaliştii trebuie să îşi asume rolul de a informa cu şi mai multă seriozitate.

Erik Bjerager a vorbit și despre jurnaliștii de la Charlie Hebdo, povestind că redacția din Danemarca unde au fost realizate caricaturile profetului Mahomed a devenit, din cauza măsurilor de securitate, "o fortăreață". "Unii jurnaliști sau editori trebuie să își trăiască viețile în secret, cu servicii de protecție", a spus Bjerager, adăugând că aceste măsuri sunt "o povară financiară" pentru redacții.

Dincolo de amenințarea directă, a spus vicepreședintele World Editors Forum, legile anti-terorism ajung să fie îndreptate chiar împotriva jurnaliștilor, în țări din Africa, Orientul Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel